Férfi kézi: kikaptunk Veszprémben, de kijutottunk a vb-re!

2018-06-13 21:02
A magyar férfi kézilabda-válogatott 26–22-re kikapott Veszprémben a szlovénok elleni vb-selejtező visszavágóján, de összesítésben egy góllal így is jobbnak bizonyult, ezzel kijutott a 2019-es, dán-német közös rendezésű világbajnokságra.
részletek

Vb 2018: a japánok érkeztek meg utolsóként a tornára

2018-06-13 21:01
A 32 csapat közül a japán labdarúgó-válogatott érkezett meg utolsóként az oroszországi világbajnokságra.
részletek

Válogatott: vannak már jelöltek – ha új kapitány kellene

2018-06-13 21:01
A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség elkezdte feltérképezni a jelölteket arra az esetre, ha leváltanák Georges Leekens szövetségi kapitányt. Úgy tudjuk, két, a magyar futballt jól ismerő külföldi szakember is a jelöltek között van.
részletek

Tudnak ezek, ha akarnak! - The Offspring, Anti-Flag @ Tüskecsarnok

2018-06-13 21:02
Egyes zenekarok akkor sem adnának gyenge show-t, ha cateringjüket Laci bácsi Teletáljától hozatnák a szervezők, a backstage-ükben pedig a Rocky Cellar lenne a legminőségibb sörkülönlegesség. Nos, az Offspring pont nem ilyen. Magyarországi látogatásaik során kirobbanó, mérsékelten lelkes és pállott dromedárherét megszégyenítően löttyedt formában egyaránt láthattuk őket, így egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ez a koncert mit tartogat majd az egybegyűlteknek. Az pedig, hogy egy gyenge félház jött össze a Tüskecsarnokban, mindenre adott okot, csak reménykedésre nem. (Bűnbakként akár a pár nappal korábbi, parkos Rise Against-bulit is
részletek

A szabadtéri bulikat szeretjük a legjobban - Bullet For My Valentine-interjú Michael "Padge" Paget gitárossal

2018-06-13 20:02
Harmadszor látogat el hozzánk Wales leghíresebb heavy metal zenekara, a Bullet for my Valentine, akik június 18-án adnak koncertet a Budapest Parkban az Asking Alexandria társaságában. Michael "Padge" Paget gitárossal két turnéállomás között volt szerencsénk beszélgetni röviden többek között a turnézásról, az új albumról, a tagcserékről és a Prodigyről. [...] Bővebben!
részletek

Hiba volt, ha kihagytad - The Art Ensemble of Chicago Budapesten

2018-06-13 20:02
Sajnos, igaz a cím. Erre el kellett volna mennie minden úgynevezett "jazzrajongónak". Mert alig volt fél ház. Mert zenei világbajnokság volt, szakrális happening, jazzmise a javából. Bár a "jazz" címke alatt nem a szokásos idegesítő lift- és éttermi háttérzene, sokkal inkább az a punk veszély-szérum értendő, amit mondjuk a 60-as évek chicagói műhelyzenélése, Sun Ra és Miles Davis jazz-rock-brutalitása vagy éppen Szabados György Bartó-népzene-feketezene-összeboronálása alatt értenek a zenei hurrikánkedvelők. (Fotók: Kleb Attila) [...] Bővebben!
részletek

Kék foltokból smiley - Itt egy újabb alkotás a Gyík zenekartól

2018-06-13 20:02
Utoljára tavaly karácsonykor írtunk a Gyík zenekarról. Akkor egy klipet mutattunk be, most pedig ismét egy videó premiere látható alább, amiről ezt írta a csapat: Tavaly nyáron jöttünk ki legutóbb új anyaggal - az Alapmű EP óta eltelt időben Luc Gizi személyében egy nagyszerű vokalistával bővültünk, de többnyire csak koncerteztünk, meg nem a homlokunkat csókolgatták a múzsák. Aztán egyszercsak hirtelen felindulásból megírtuk ezt az új dalt, a Kék foltokból smiley-t, és gondoltuk akkor csinálunk már egy igazi single-t, amin tényleg csak egy szám van. A stúdiófelvétel ismét a legendás Dióssy Ákossal készült, és ha már új dal, meg
részletek

Dokumentumfilm készült a Sepulturáról

2018-06-13 20:02
Sepultura Endurance címmel lát napvilágot ősszel az a dokumentumfilm, mely a nemrég hazánkban járt Sepultura pályafutását mutatja be egészen a kezdetektől, ahogyan egy teljesen reménytelen, harmadik világbeli csapatból a nemzetközi metálszíntér meghatározó zenekara lettek. A film rengeteg ritkán látható archív felvételt tartalmaz majd, emellett olyan pályatársak nyilatkoznak benne, mint Lars Ulrich a Metallicából, Scott Ian, az Anthrax gitárosa, vagy épp Corey Taylor. Ahogy a beharangozó fogalmaz, ez egy definitív dokumentumfilm lesz a zenekar mítoszáról, harcairól és szívéről. Ha ők mondják, készséggel elhisszük, és valószínűleg tényleg
részletek

Bonamassa, Body Count, Bullet For My Valentine - Heti Park

2018-06-13 20:02
Ahogy legutóbb beharangoztuk, ezen a héten nem akármilyen nemzetközi produkciók várhatók a Budapest Park programjában. Csütörtökön érkezik a Grammy-díjra jelölt gitáros, Joe Bonamassa, vasárnap Ice "Mothafuckin'" T vezetésével a Body Count, másnap pedig a Bullet For My Valentine. Heti ajánló a hajtás után!  [...] Bővebben!
részletek

Móka és kacagás a templomban - Carnation-dal és -klippremier

2018-06-13 20:01
A death metal őshazájából, Belgiumból érkezett hozzánk a Carnation zenekar legújabb klipje és dala. Chapel of Abhorrence című debütlemezük (megjelenés augusztus 17-én) címadó dala teljes mértékben hozza azt a nagyon kőkemény metal kliséhalmazt, ami már tíz éve is ciki volt, bár ha a szórakoztatás volt az elsődleges céljuk az elrettentés helyett, akkor mindent visszavonok. Egyébként ha csak a zenéjükre figyelünk a srácoknak, akkor viszont az a helyzet, hogy teljesen vállalható amit csinálnak, nem túl fifikás, de azonnal ható deathmetalt kapunk a fáradt arcunkba. Íme a klip: [...] Bővebben!
részletek

Bobafett: Kotorszky, avagy a szabad gondolat kutyasimogatás közben az igazi

2018-06-13 20:01
Ha van hip hop, ami messze túlnyúlik hatásában és gondolatiságában a műfaji gettó keretein, az Bobafett munkássága. Elsősorban mert a klasszikus hardcore világszemléletével rokon, tehát szabadnak, bevehetetlennek, mintegy szellemi puristának tekinti önmagát. És még szerencse, hogy így van, ahogy Bobafett az egyik politizáló youtube-os videójában ecseteli, a hip hop egy része már rég meg van fertőzve, sőt, olyan országban élünk, ahol még hardcore zenekar is akad, amelyik a rossz oldallal… de hagyjuk, a hardcore azért még mindig tisztán tartja azt a szigetet, amibe bebástyázta magát. Bobafett muzsikája és szövegei persze nagyrészt így is a hip
részletek

Stílusiskola: Outfit inspiráció a szülinapos Adriana Lima-tól

2018-06-13 20:06
A gyönyörű modell a mai napon ünnepli 37. születésnapját. Így most tőle hoztunk néhány outfit inspirációt. Mutatjuk is!
részletek

Stílusiskola: a legjobb outfit ötletek Mary-Kate és Ashley Olsen-től

2018-06-13 20:05
Egészen picik voltak még, amikor a világ legismertebb ikerpárjává váltak, és beismerjük, hogy mi is fogjunk a fejünk a ténytől, hogy Mary-Kate és Ashley Olsen a mai napon már 32. születésnapjukat ünneplik. A lányok a színészi karrierjük után egész divatbirodalmat építettek, és bár mostanában talán túlzásba vitték a plasztikai sebészettel való kacérkodást, az kétségtelen, hogy stílusérzékük még mindig kifogástalan. Íme a legjobb outfit ötletek az Olsen-ikrektől!
részletek

Meghalt Paudits Béla

2018-06-13 18:03
Többször beszélt arról, hogy belefáradt a betegeskedésbe, már csak a halálát várja.
részletek

Breaking: Sólyom László publicisztikában áll ki a Heti Válasz mellett

2018-06-13 18:03
„Nagyon széles réteg maradna elhagyatott, amelynek értékrendje nem változott, de elvesztette képviseletét.” Sólyom László volt köztársasági elnök publicisztikája a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.
részletek