Engedd útjára azokat a dolgokat, amelyeket nem neked szántak

2022-06-09 11:01
Egyszer meg kell tanulni azt az igazságot, hogy néha jobb elengedni személyeket és élethelyzeteket, még akkor is, ha sokszor foggal-körömmel ragaszkodnál hozzájuk. Nehéz lesz kezdetben, ez biztos. De olykor jobb rátalálni a saját utunkra, mint eltévedni olyan dolgok miatt, amelyek nem minket szolgálnak.
részletek

Mellőzött, vagy mellőző? – A kirekesztettségről

2022-06-06 14:01
Vannak olyan pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy minden összefogott ellenünk. Emberek fordulnak el tőlünk, látszólag nem tettünk semmit a konfliktus érdekében, mégis kisétálnak az életünkből.
részletek

Jelen lenni az együttlétben

2022-06-06 04:01
A hagyományos szexuális együttlét csupán fizikai síkon történik. Két test kapcsolódása, amik a kielégülést keresik. Mindeközben viszont a két ember oly távol lehet egymástól, hogy kapcsolatról talán nem is beszélhetünk. Ahogy arra már korábban is utaltam, az esetek nagy részében nem vagyunk jelen a szeretkezéseinkben. Ennek rengeteg oka lehet, de az alapdinamika a következő.
részletek

A történetnek, amelyet megcsaltam

2022-06-06 04:01
Pedig szent volt – esküszöm, nem hittem, hogy lesz még alkalom, amiért feladom. Pedig tudtam, hogy mit akarok. Pedig a teremtésem mindig tűpontos. Pedig azt hittem, hogy végre ott vagyok – a jó történet kapujában állok. Pedig egy kicsit sem akartam gyökereket ereszteni ott, ahol egy pillanatig sem lehet talajom.
részletek

Mondj búcsút az érzelmi kimerültségnek

2022-06-06 04:01
Gyakran érzed magad kedvetlennek, kimerültnek, tanácstalannak, szétszórtnak és elesettnek? Sokszor úgy tűnik, mintha mások, vagy a körülmények irányítanák az életedet? Előfordul, hogy gondolataid a múltban ragadnak, és képtelen vagy a jelenre koncentrálni, hát még a jövőre? Ha az kérdések bármelyikére igennel felelsz, nagy valószínűséggel te is érzelmi kimerültség valamely válfajától szenvedsz.
részletek

A hol volt, hol nem volt férfi

2022-06-02 14:01
Nem, nem a szőke hercegről akarok írni, bár tény, hogy ez a karakter kiválthatja a meseszerűség érzését, a nagy érzelmeket és a szép fantáziákat egyaránt. Csakhogy a valóság egészen más. A valóság egy bizonytalan, mélyen kötődni és elköteleződni nem tudó férfi.
részletek

A kényszeres lopás - Kleptománia

2022-05-30 11:02
A kleptománia kényszeres lopást jelent. Ilyenkor az illető olyan dolgokat is ellop, amikre igazából semmi szüksége nincs, vagy simán meg tudná vásárolni. Szimplán azért tulajdonít el dolgokat, mert ezzel vezeti le a feszültséget, esetleg örömet okoz számára.
részletek

Gyere lélek, vesszünk kicsit el

2022-05-28 18:01
Nem tudok semmit sem. Talán ez nem is olyan nagy baj – bár irgalmatlan nehéz nem agyalni. Érzem, hogy a mentális teremben vagy száz kérdés lebeg egyszerre, melyek sürgetően, követelőzően várják, hogy sorra kerüljenek. Válaszolj meg!
részletek

Önző vagy, ha magadra gondolsz?

2022-05-28 18:01
Nagyon sokan azt hiszik, ha magukra gondolnak, a saját fejük után mennek, saját értékrendjüket képviselik, és azt teszik, ami nekik jó, akkor önzők lesznek, akik nem gondolnak másokra. De valóban attól válunk önzővé, ha azt az életet éljük, ami számunkra helyes és örömet ad?
részletek

Annyira tragikusan romantikus az a tény, hogy ugyanarra vágyunk, és ugyanattól is rettegünk. Egymástól!

2022-05-23 11:02
Azt mondják sokan, hogy régen jobb volt, hogy régen több volt. De miből volt több, és miben volt jobb? Nos, én úgy gondolom, hogy igazabb volt minden. Talán jobban bíztunk még másokban, bátrabban nyitottunk, és jobban átéreztük mások bánatát.
részletek

Mit tehetünk, hogy ne keserítse meg az életünket az allergiaszezon?

2022-05-23 11:01
Bár a tavasz a többség számára egyet jelent a természet ébredésével, a virágokkal és a zöldbe boruló fákkal, az allergiások számára ez az év legkellemetlenebb időszaka. Mivel az allergiaszezon a globális felmelegedés következtében egyre inkább kiterjed, ezért a szabadban egyre nehezebb az allergiás reakciót kiváltó hatások és a kellemetlen tünetek ellen tenni, azonban a beltéri levegő minőségét és ezzel együtt az életminőséget is javítani lehet.
részletek

Az életed a színfalak mögött van!

2022-05-18 16:01
Nem rég sokat kellet gondolkoznom egy ügyön, ami rengeteg érzést felszínre hozott bennem. Sokszor egy jó lehetőség mögött nem a jó szándékot látom meg, hanem a rosszat feltételezem és a hátsó szándékot keresem. Sokszor vagyok dühös akkor, ha valaki túl kedves, és el nem tudom képzelni, hogy szívből teszi. Sokszor azt hiszem, ha valakitől elfogadom a segítséget, én eltűnök. De miért is látom ilyen drasztikusan ezt az egészet? Mitől félek valójában? Miért nem látom egyszerűen annak, ami?
részletek

Az érzelmileg éretlen személyek mélységes szenvedést okoznak másoknak

2022-05-17 14:01
Az érzelmileg éretlen szülők szeretete olyan, mint fényképen csodálni a hegyeket - írja Lindsay C.Gibson: Szülősebek című könyvében. Akiknek hasonló élményekben volt részük a családi fészekben, azok pontosan tudják, miről beszél a könyv szerzője. Tudják, milyen érzés magányosnak lenni, megszégyenülni és folyvást abban reménykedni, hogy ha végre sikerül szüleink kedvére változnunk, akkor végre úgy fognak szeretni bennünket, ahogy arra mindig is vágytunk. Akik szeretnék továbbra is homokba dugni a fejüket, azok messzire kerüljék ezt a kötetet. Akik viszont, szeretnék megtudni, hogyan is gyógyíthatják be az érzelmileg éretlen szüleik (és
részletek

'Kislányom, csak a szeretet az, ami számít, semmi más.'

2022-05-14 09:01
Nekünk egy kicsikével mindig nehezebb volt. És lesz is. Nekünk, akik hajlamosak mindent túlgondolni (bár én magam szerintem klinikai eset lehetek ilyen téren, és bár ez mókásnak tűnhet így elsőre, nem, sajnos nem az), a jövőbe tekinteni és a legvészjóslóbbat latolgatni, jó 5 évre előre.
részletek

A jóga jótékony hatásai

2022-05-13 17:01
A jóga egyre népszerűbb sportág, ugyanis kiváló módszer a feszültség levezetésére. Sokan könnyűnek gondolják, ám közel sem olyan egyszerű a gyakorlatok végrehajtása, mint ahogy azt elképzeljük. Nézzük meg, hogy miért is éri meg jógázni, még ha időnként nehezen is szánjuk rá magunkat.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|