Amit a gasztroenterológiáról tudni érdemes

2020-10-13 10:01
Napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémáját a gyomor és bélrendszeri panaszok jelentik. A Medcity Egészségközpont gasztroenterológus szakorvosával arról beszélgettünk, hogy mi áll ennek a növekvő tendenciának a hátterében és melyek azok a gasztroenterológiával kapcsolatos kérdések, amit érdemes tudnunk.
részletek

Minden kezdet nehéz

2020-10-13 10:01
Minden kezdet nehéz tartja a mondás, és ez valóban így is van. Ahhoz hogy elérjünk egy hőn áhított célt bizony tennünk is kell, nem várhatjuk, hogy amint belekezdünk valamibe, máris olyan tökéletesen és simán alakuljon, ahogyan azt elvárnánk. A kívánt cél eléréséhez bizony kitartásra és tettekre van szükség. Azonban sokszor úgy érezhetjük, hogy a fellépő nehézségek szárnyunkat szegik, és kitartásunk apadni kezd. Mit tehetünk ilyenkor? Hogyan lendülhetünk túl az új kezdet nehézségein?
részletek

Amikor már senkinek sem szeretnél megfelelni, csak önmagadnak

2020-10-11 07:01
Amikor már senkinek sem szeretnél megfelelni, csakis önmagadnak, akkor jön el a teljes lelki békéd és összhangod saját magaddal és a külvilággal. Rájössz, hogy egész eddig a mások szerint elvárt életét élted és már belefáradtál.
részletek

A valódi intimitás nem az ágyban kezdődik

2020-10-09 16:01
Párkapcsolatra vágyunk és annak minden tartalmára amilyen gyorsan csak lehet. Az a szomorú helyzet, hogy az „instant” szelleme már a kapcsolatainkba is beférkőzött, és ha ez önmagában nem lenne elég baj, ezt megsózza az is, hogy már a megismerkedésünk pillanatától kezdve úgy lépünk a másik felé, mintha az ellenségünk lenne, akit le kéne győzni, és komoly játszmázási hadműveletekbe kezdünk, annak érdekében, hogy ne mi kerüljünk ki vesztesként.
részletek

Ha valakit igazán szeretsz, ráérzel a lelkére

2020-10-07 15:01
Már nem a látszatból ítéllek meg. Megtanultam szeretni. Ha valakit igazán szeretsz, ráérzel a lelkére. Érted, valójában érzed, mit, miért tesz. Azt is látod, hibázni fog, de hagyod. Számonkérés, kioktatás, kéretlen tanács helyett lehet, szólsz, igazodást mégsem követelsz. Nehéz.
részletek

Az emberi kapcsolatok csendjei

2020-10-04 20:01
Az emberi kapcsolatok csendjei beszédesebbek minden kommunikációnál. A gyógyító és simogató csendekben nincs szükség nagy szavakra, csak a másik bőrébe bújó, elfúló suttogásra, Az ilyen csendekben értjük meg leginkább egymást, belefúrjuk magunkat az érzelmi biztonságot hozó pillanatba, magunkra szórjuk és jólesőn betakarózunk vele.
részletek

Férfiszempont: Egyedül élni, nem azonos a magánnyal

2020-10-04 04:01
Ma megkérdezte tőlem valaki, hogy nagyon magányos vagyok? Miért is? kérdeztem vissza, miből gondolod ezt? Hát a facebook posztjaimból. Ezt most nem mondod komolyan? Kérdeztem tőle, ez jön le a posztjaimból?
részletek

Mit tehetsz, ha szabadulnál a helyzettől, ami fogva tart

2020-10-04 04:01
Elindultál. Már elméddel tudod, hogy rabságban vagy, tenni is kész vagy szabadságodért, ami érzelmi és függőségi viszonyod megmásíthatatlan létének megszűntét kívánja, de még nem vagy rá kész. Nem megy az elengedés. Még érintett vagy. Egyre csak kínlódsz, vergődsz, átpréselnéd magad bármi áron fogva tartó szikláid szűk repedésén, de hiába a fény, szűk még az átjáró. Nem megy. Tudod, merre a jó út, ám minden igyekezeted ellenére is rettenetesen lassan haladsz. Nem baj. Most legyen elég, hogy tudod, mit akarsz.
részletek

Tőzegáfonya, a nők csodaorvossága

2020-10-04 04:01
Ez az apró bogyós növény igazi csodaszer, gyógyhatását az orvostudomány már évezredek óta felhasználja. Az alternatív gyógymódok ma reneszánszukat élik, ezért a tőzegáfonya számtalan egészségügyi előnyét is egyre szélesebb körben támasztják alá a kutatások. Rokona a fekete áfonyának, és sokan keverik a vörös áfonyával, az angol nyelvben még az elnevezés is azonos, mindkettőt cranberry-nek hívják.
részletek

Létezik valódi második esély?

2020-10-02 17:02
Sokszor felmerülhet különböző kapcsolatok során is (akár szerelmi, akár baráti), hogy vajon érdemes e második esélyt adnunk? Tudnak-e vele élni vagy csupán kétszer megyünk keresztül ugyanazokon a forgatókönyveken minimális változtatással? Egyáltalán mi tudunk igazi, tiszta lappal induló második esélyt adni?
részletek

Kérlek, ne szeress

2020-10-02 17:01
Illetve csak akkor, ha tudod, hogy nemsokára felveszed a kabátod es elmész, rágyújtasz egy cigire és olyan kifogást fújsz ki, amit még nem használtál el. Kérlek, azt add nekem.
részletek

Hiányzol

2020-10-01 13:01
Hiányzol, annyira hogy nem tudom szavakba önteni. Mégsem kereslek. Büszkeség? Tartás? Talán csak elegem lett a talányokból, és úgy döntöttem elsétálok, amíg még megőrzöm önmagam és az önérzetem sem zúzod szét.
részletek

A rejtett nárcisztikus titkos szexuális fantáziája

2020-09-28 11:02
A nárcisztikusok egyik csoportja nyílt nárcisztikus, akin könnyedén észrevehetjük a nárcisztikus jegyeket és vonásokat, hiszen messziről lerí a dölyfössége, arroganciája, kivagyisága illetve magabiztosnak, meggyőzőnek tűnik. Ha vele kerülünk romantikus kapcsolatba, akkor a kezdeti, idealizált fázist követően, viszonylag hamar megtapasztaljuk a leértékelést és az eldobást vagy lecserélést, és/vagy a harmadik szereplő felbukkanását is mellettünk. Persze minden eset más és más, de általában 2-3 év leforgása alatt megélünk pár szakítást, kibékülést és megismerjük a se veled, se nélküled állapotokat is, ami mind előfordulhat fizikai vagy
részletek

Férfiszempont: Elmúlik

2020-09-28 11:01
Létezik olyan, hogy valakit elhagynak, létezik olyan, hogy mi hagyunk el valakit. Van viszont egy érzés, amit szinte mindennél jobban utálunk, ez pedig a „hatásban lenni” érzése.
részletek

Amikor a szerelem fogságba ejt

2020-09-28 03:01
Nem tudsz szabadulni, fogságba estél, pedig eleinte minden olyan szépen indult. Romantikus beszélgetések órákon át a chaten, aztán séták, majd virágok és szép ígéretek. „Csak ne lettem volna olyan naív!” – hangzik el az önmarcangoló mondat a fejedben önmagadhoz, naponta minimum százszor.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|