Adj időt!

2022-03-09 18:01
Számtalanszor vagyunk türelmetlenek, és számtalanszor sürgetünk dolgokat, akár magunk, akár mások érdekében. Vajon meddig tartható egy - egy ilyen állapot, és meddig tudjuk húzni, azt, hogy elmondjuk a másiknak érzéseinket, és azt, hogy mi bánt minket legbelül.
részletek

A meditáció formái kezdőknek

2022-03-09 13:02
Napjainkban egyre jobban felértékelődik a meditáció, ami az elme elcsendesítésének gyakorlata. A bennünket érő ingerek az utóbbi évtizedben még inkább megsokszorozódtak az okos eszközökön végzett multitasking miatt, így agyunk folyamatosan dolgozik, sosem pihen. Emiatt egyre több embernél jelentkezik a kimerültség például alvási nehézség, zaklatottság, vagy ingerlékenység formájában. Ezek hosszútávon komoly szellemi és fizikai tüneteket képesek produkálni, ám meditációval hatékonyan kezelhetjük a problémát. Ebben a cikkben eloszlatjuk a meditációt körülvevő homályt, hogy lássátok, ti magatok is képesek vagytok bárhol, bármikor
részletek

Miért gyalogolj futás helyett?

2022-03-07 18:01
Futni jó. Kiváló kardió-edzés, és persze alakformálónak sem utolsó! Egyes kutatók viszont azt vallják, ideje eldobni a futócipőt, és rohanó világunkban inkább az aktív gyaloglásra fektetni a hangsúlyt. Nos, egyetértesz vajon az alábbi érvekkel?
részletek

Hogyan küzdj meg a szorongással, depresszióval

2022-03-07 01:01
Előre szólok, kemény sorok következnek, különösen, ha te is érintett vagy. A kemény sorok mögött saját és kedves ügyfeleim által megosztott tapasztalat és tudás húzódik. Nem tudok beállni abba a sorba, ahol túlkedveskedéssel, túlzó megértéssel, támogatják az állapotban maradást. Helyette szeretnék mutatni mást. Ami működik. Ami gyorsan működik. Ha nem hiszed, próbáld ki.
részletek

A nosztalgia örökre szerves része marad az életemnek

2022-03-07 01:01
Mindannyian más forrásokból merítünk erőt és inspirációt, persze akadnak egyező pontok az életünkben. Én az elmúlt pár évben személy szerint mindig arra a következtetésre jutottam minduntalan, hogy számomra ez a forrás nem más, mint a nosztalgia vibráló képei a fejemben. Az emlékeim. Egy talán már porosodó, de a polcomról soha le nem kerülő, aranyborítással rendelkező könyv.
részletek

5 alapanyag, amely nem hiányozhat a konyhádból tavasszal

2022-03-05 00:01
Tavasszal erősen ajánlott az egészséges ételek fogyasztása, amelyekkel pótolhatjuk a télen felhasznált vitaminokat. Mivel ilyenkor jellemzően könnyebben náthásak leszünk, ezért jó tudni, hogy számos növény a most következők közül kifejezetten jó lehet arra, hogy a megfázás tüneteit enyhítsük. Mindemellett természetesen rengeteg finom ételt készíthetünk belőlük.
részletek

Most minden pillanatot magamba szívok és hálát adok azért, amim van

2022-03-03 20:01
Szinte holtbiztos meggyőződésem, hogy ezekben a napokban a jelenlegi helyzeten jár minden egyes ember agya. Nem szoktam politizálni, sem észt osztani, vagy előadást tartani arról, hogyan is kéne tennünk, vagy éreznünk bizonyos szituációkban.
részletek

Mi sosem leszünk képesek jót beszélgetni egy csésze kávé mellett

2022-03-01 12:01
Időre volt szükségem az elválásunk után ahhoz, hogy egyáltalán akarjak tudni rólad. Miután eljutottam arra a szintre, hogy megbocsátottam azt, hogy elhagytál, elkezdtek jönni az ilyenkor szokásos gondolatok. Az életem része voltál, emberként továbbra is szeretlek, és jó lenne ezt mind nem felrúgni azért, mert a párkapcsolatunk nem működött. Muszáj belátnom, hogy ez nálunk nem fog megtörténni.
részletek

Tudom, hogy egy nap meg foglak ismerni

2022-02-26 00:01
Talán rosszul teszem, ha megannyi csalódás után még mindig hiszek abban, hogy valakivel egy napon egymásra találunk, és úgy is maradunk? Nem mesébe illő, örökké tökéletes szerelemről álmodozom, hiszen már felnőttem, tudom, hogy ez nem így megy. De még mindig reménykedem benne, hogy azzal a valakivel összesodor minket az élet, és azt fogjuk mondani az idők végezetéig minden nap: itt maradok veled.
részletek

Mielőtt megcsókolna a végzet

2022-02-24 18:01
Utolsó perceim a kínzó, mégis megnyugtató bizonytalanságban. Még bárhogy lehet. Akárhogyan dönthetek, akárhogyan érezhetek. Az életem akármerre vezethet. Bízhatok benne - még azelőtt, hogy felfedné magát – s, aközben, ahogyan szirmait bontja előttem.
részletek

Mit érzünk pontosan?

2022-02-23 19:01
Az utóbbi időben, akárhányszor néztem kicsit is romantikusabb jellegű filmet, az jutott eszembe, hogy kristálytisztán fogalmunk sincs igazából, hogyan is definiálhatnánk bizonyos érzéseket, különösképp a legerősebbet, a legintenzívebbet, amely mindannyiunk fantáziáját izgatja, a szerelemét.
részletek

Sorsfordító találkozás - 1.fejezet

2022-02-21 15:01
Nem hiszem el, mégis mit is csinálok én most? Úgy állok itt a kapunk előtt, számolva a perceket, lesve a sarkot mikor ér ide, igazgatva a szoknyámat, 2 percenként csekkolva a harisnyámat nem szakadt-e ki, mert ugye magamat ismerve képes vagyok az utolsó pillanatban is kárt tenni a ruhámban, mint egy tini, aki soha nem találkozott még fiúval.
részletek

Reggeli – Az első lépés az egészséges élet felé

2022-02-21 01:01
A reggelit hajlamosak vagyunk hanyagolni, amikor a nap kezdődik, hiszen inkább alszunk vagy híreket olvasgatunk helyette, azonban fontos tudni, hogy ezzel az egészségünk ellen teszünk. Ugyanis a reggeli nem véletlenül a nap legfontosabb étkezése. Most eláruljuk, hogy pontosan miért!
részletek

Randizom, és nyitott vagyok, mégsem történik semmi

2022-02-19 00:02
Fent vagyok a társkereső felületeken, egymás számára ismeretleneknek szervezett társasági esteken veszek részt, nyitott vagyok a mindennapokban, a boltban, a buszon, a munkahelyemen. Mégsem érzem azt, hogy akár csak közelében lennék a nagy ő megismerésének.
részletek

A szakítás mindenhogy fáj, dőlj bele

2022-02-19 00:02
Fordulj őszintén magadhoz! Fordulj most a fájdalom felé! Nem kell semmit sem elnyomni, és nem kell azt hinni, hogy egy csettintésre jobb lesz minden! Nem kell belefeledkezned másba, hogy elnyomd az érzéseidet!
részletek
|< << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >|