Szeret még?

2022-02-19 00:02
A hétköznapok forgatagában nincs időnk gondolkodni, csak a praktikus kérdéseket megválaszolni, és a rutinfeladatokat megoldani. Aztán jön egy nyugodt pillanat, amelybe belehasít egy kegyetlen érzés: Szeret még?
részletek

Így maradhatsz sportos egész évben

2022-02-19 00:01
Alighanem idén is tettünk fogadalmat az újév alkalmából. Nagy népszerűségnek örvendenek ilyenkor a sportos életmódra vonatkozó elhatározásaink, amelyek között olyanok szerepelnek, mint a „legalább néha”, az „eddigieknél gyakrabban”, az „odafigyelek majd, hogy”, vagy a „tudatosan”, „megtervezve” és persze a „kitartóan”. De mi lesz végül az eredmény? Valljuk be, sokszor bizony csupán annyi, hogy a következő szilveszterkor ismét egy sportosabb új évre emeljük a poharunkat. Az Euronics összeállításában most olyan kiegészítő eszközöket javasol, amelyek segíthetnek könnyebben kialakítani új, aktívabb életvitelünket és
részletek

Küzdelem a belső démonokkal - Élet a depresszió keresztmetszetében

2022-02-15 13:01
Pont, mint ahogyan a pestis pusztított korábban, egyre több és több ember lesz áldozata napjaink egyik legszörnyűbb mentális betegségének, a depressziónak. És bár hajlamosak vagyunk egy kis levertséget vagy átmeneti rosszkedvet is depresszióként azonosítani, tudnunk kell, hogy ez egy nagyon összetett, ijesztő mumus, amelytől nagyon nehéz megszabadulni, és még sokkal nehezebb vele együtt élni.
részletek

Szükségünk van másokra, és másoknak is ránk!

2022-02-15 13:01
Igen, de nem azért, hogy megoldják a problémáinkat és nem azért, hogy hozzájuk kössük a boldogságunk összes forrását. Mások által akarhatunk jobbak lenni, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és céljainkhoz. Van ez a mondás is, hogy minden ember okkal lép az életünkbe, ugyanis erről mi nem dönthetünk, és a véletlenekben sem hiszek.
részletek

Amikor a szeretősdinek vége

2022-02-14 09:02
Egyszer csak vége lesz, mintha valaki leadná nekik a távolban a jelzőfényt. Mintha riasztópisztoly dörrenne, elég mókából, vége a bulinak, ideje visszatérni a tisztes családi élethez. Ideje újra belebújni a férj és a családapa szerepébe, ideje meccset nézni hétvégén, ideje lenne újra négyre odaérni a suliba, szülői értekezletre kell járni, szét kell hagyni a zoknikat, tolni kell a bevásárlókocsit és szélvédőmosót kell tölteni a feleség autójába. Így megy ez.
részletek

Víz, az egészséges élet kulcsa

2022-02-14 09:01
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egészséges élet alapköve, hogy minél több folyadékot, lehetőség szerint vizet, zöld- és gyógyteát juttassunk a szervezetünkbe. Most ahhoz adunk tippeket, hogy hogyan építheted be a rendszeres vízfogyasztást a mindennapjaidba.
részletek

Ennél többre már nem vagyok képes, lesz, ami lesz

2022-02-11 14:01
Magam sem értem teljes mértékben, hogy hogyan, de végül én is eljutottam arra az igen zaklatott állapotot előidéző szintre, amikor azt tudom csak mondani: „Csessze meg, ennél többre már nem vagyok képes, lesz, ami lesz!”
részletek

Szülés utáni depresszió apáknál

2022-02-11 08:01
Amikor szülés utáni depresszióról hallunk, elsősorban az édesanyákkal kapcsoljuk össze. Hihetetlen lehet egyesek számára, de a szülés utáni depresszió bizony apáknál is előfordulhat. Számos kutatás kimutatta, hogy a férfiak egytizede szenved tőle, miután megszületett a gyermeke. Ami viszont talán segítség lehet, hogy jellegzetes tünetei vannak. Lássuk melyek ezek.
részletek

Így szokj le a dohányzásról

2022-02-09 08:02
A dohányzás negatív hatásairól már mindenki hallott és az ehhez fűződő betegségekről. A rossz szagról és az anyagi vonzatáról már ne is beszéljünk. Mégis, a mai napig sokan cigiznek, hiába minden igyekezet. Aki esetleg már elhatározta, hogy le fog szokni vagy csak játszik a gondolattal, azoknak adunk néhány tippet, hogyan könnyebb megtenni.
részletek

Ilyen érzés, amikor elkezded szeretni az életedet és magadat

2022-02-09 08:01
Azt veszed észre, hogy a borús, demotivált pillanatokból és napokból átlépsz a kiegyensúlyozottság, elfogadás és nyugalom zónáiba. Nem hergeled magad arra, hogy elégedetlenkedj a hiányosságokon, nem a hibákra fókuszálsz, hanem a meglévő dolgokra, és az elért sikerekre, még ha aprók is. A szabad percekben, amikor kinézel ebédszünetben az irodád ablakán, nem azon tűnődsz, hogy te miért nem vagy ott, ahol lehetnél. Hálát fogsz érezni, hogy ott vagy, éppen a te életedben, a te testedben.
részletek

Így szokj le a dohányzásról

2022-02-08 19:02
A dohányzás negatív hatásairól már mindenki hallott és az ehhez fűződő betegségekről. A rossz szagról és az anyagi vonzatáról már ne is beszéljünk. Mégis, a mai napig sokan cigiznek, hiába minden igyekezet. Aki esetleg már elhatározta, hogy le fog szokni vagy csak játszik a gondolattal, azoknak adunk néhány tippet, hogyan könnyebb megtenni.
részletek

Miattad maradtam

2022-02-08 19:02
Maradtam, pedig azt sem tudtad, hogy menni akartam. Ihlettél, pedig rég nem hitted, hogy a múzsám vagy. Emlékeztem, pedig az emlékeim vészesen koptak. Álmodtam, pedig a lelkem alig bírta. És hittem, mert a szívem mélyén élni akartam. Miattad.
részletek

A férfi, aki önző és egoista

2022-02-08 19:02
Szeretném leszögezni, természetesen tudom, hogy vannak kivételek, és tisztelet a kivételnek, illetve azzal is tisztában vagyok, hogy mi nők sem vagyunk tökéletesek, és igen mi is rendelkezünk némi önző, és egoista hajlammal, de, ha tetszik, ha nem, a férfiak, sajnos, ők még mindig ezerszer önzőbbek, és egoistábbak, és sajnos vannak, akik ezt tudják magukról, de nem hajlandóak tenni ellene... épp ezért ne is csodálkozzanak, hogy miért hagyják el őket a nők…
részletek

Minden egyes olyan nap megérte, amikor azt éreztem, hogy feladnám. 

2022-02-08 19:02
Most úgy írom ezt a bejegyzést, mintha gyermekem születne vagy minimum férjhez mennék. Annyira vártam ezt a pillanatot. Hónapok óta nem volt egyetlen olyan érzés amiből tudtam volna merítkezni. Nem történt gyakorlatilag semmi, ami megmozdított volna és ezt mindig rossznak gondoltam.
részletek

Van az úgy, hogy engednünk kell magunkat hibázni

2022-02-08 19:02
Előfordulhat, hogy olyan kereszteződéshez érünk életutunk során, ahol pontosan látjuk, hogy mi történik, ha jobbra vagy balra haladunk tovább az úton. Néha egyszerűen hagynunk kell magunkat a rossz irányba engedni, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem az a “helyes” útvonal.
részletek
|< << 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> >|