A szerelem, mely vad, mint az óceán és gyengéd, mint a nyári fuvallat - Létezik

2022-02-08 19:02
Csak ülni mellette és nem félni. Nyugodtnak lenni. Nincs bennem semmi kétkedés. Nincsenek már titkaim. Csak nézni őt. Üres lettem, de mégis annyira csordultig. Valóban szerelmes vagyok, úgy egyetlenül.
részletek

Ilyen érzés, amikor elkezded szeretni az életedet és magadat

2022-02-08 19:01
Azt veszed észre, hogy a borús, demotivált pillanatokból és napokból átlépsz a kiegyensúlyozottság, elfogadás és nyugalom zónáiba. Nem hergeled magad arra, hogy elégedetlenkedj a hiányosságokon, nem a hibákra fókuszálsz, hanem a meglévő dolgokra, és az elért sikerekre, még ha aprók is. A szabad percekben, amikor kinézel ebédszünetben az irodád ablakán, nem azon tűnődsz, hogy te miért nem vagy ott, ahol lehetnél. Hálát fogsz érezni, hogy ott vagy, éppen a te életedben, a te testedben.
részletek

Miattad maradtam

2022-02-08 11:01
Maradtam, pedig azt sem tudtad, hogy menni akartam. Ihlettél, pedig rég nem hitted, hogy a múzsám vagy. Emlékeztem, pedig az emlékeim vészesen koptak. Álmodtam, pedig a lelkem alig bírta. És hittem, mert a szívem mélyén élni akartam. Miattad.
részletek

Minden egyes olyan nap megérte, amikor azt éreztem, hogy feladnám. 

2022-02-06 13:01
Most úgy írom ezt a bejegyzést, mintha gyermekem születne vagy minimum férjhez mennék. Annyira vártam ezt a pillanatot. Hónapok óta nem volt egyetlen olyan érzés amiből tudtam volna merítkezni. Nem történt gyakorlatilag semmi, ami megmozdított volna és ezt mindig rossznak gondoltam.
részletek

A szerelem, mely vad, mint az óceán és gyengéd, mint a nyári fuvallat - Létezik

2022-02-05 22:02
Csak ülni mellette és nem félni. Nyugodtnak lenni. Nincs bennem semmi kétkedés. Nincsenek már titkaim. Csak nézni őt. Üres lettem, de mégis annyira csordultig. Valóban szerelmes vagyok, úgy egyetlenül.
részletek

Van az úgy, hogy engednünk kell magunkat hibázni

2022-02-05 22:01
Előfordulhat, hogy olyan kereszteződéshez érünk életutunk során, ahol pontosan látjuk, hogy mi történik, ha jobbra vagy balra haladunk tovább az úton. Néha egyszerűen hagynunk kell magunkat a rossz irányba engedni, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem az a “helyes” útvonal.
részletek

Repüléstől való félelem? Hogyan szállj szembe ezzel a félelmeddel?

2022-02-03 22:01
A repüléstől való félelem, más néven aviofóbia, sokkal gyakoribb, mint gondolnád. A teljes lakosság legalább 5%-át érinti. Ez azt jelenti, hogy emberek százezrei küzdenek bénító szorongással attól a gondolattól, hogy repülőre szálljanak.
részletek

Mérgező párkapcsolat, ahogyan én átéltem

2022-02-03 22:01
Nem vagyok pszichológus, sem pedig valaminek a specialistája. Nem szakosodtam semmire, amikről mesélni szoktam, csak megtörténtek. Ezért nem is szeretnék senkit sem félrevezetni. Arról tudok írni, amit átéltem, ahogy én átéltem. Mivel tudom, hogy mindannyian mások vagyunk, így nem lehet egyoldalúan és megszemélyesítve írni nőkről és férfiakról.
részletek

Mindenki a saját csatáit vívja - Vagy mégsem?

2022-02-03 22:01
Nem. A legtöbben inkább másokat cseszegetnek helyette. És velük bizony, annak is meggyűlik a baja, aki minden erejével igyekszik a saját útját járni. Úgy tűnik legalábbis, hogy kishazánkban még mindig ez a virtus dívik. Pedig ép ésszel felfogni nem nagyon lehet (legalábbis, eddig nekem még nem sikerült), hogy a fészkes francba tud örömet okozni valakinek az, ha porig alázhat másokat? Miért attól nő az egója, hogy a másikat maga alá gyűrheti? És egyáltalán, miért érzi bárki is felsőbbrendűnek magát a többieknél?
részletek

Mitől nő a nő?

2022-02-02 00:01
Egy, de igen kényes kérdésem lenne! Mitől nő a nő? Örök téma, mint a létünk s az összes más téma is, mert az igazság az úgy is tőlünk független. Most úgy tűnik, hogy akkor nő a nő, ha:
részletek

Mondj nemet a stresszre! Azt is eláruljuk, hogy hogyan

2022-01-31 10:01
A stressz megkeseríti a mindennapokat, újabb és újabb problémákat szül, hiszen befolyásolja a kapcsolatainkat, rámehet a testi- és lelki egészségünk is, azonban fontos tudni, hogy sosem késő változtatni. Hogyan? Eláruljuk!
részletek

A szerelem tudja, kit választ

2022-01-29 17:01
Vannak helyzetek, amelyek oly módon ébresztenek, mint semmi más. Emberi kapcsolataink, párkapcsolatunk a legmagasabb szintű ösztönzés személyiségünk csiszolására. Ilyen a vágyakozás is, ami nem teljesedett be. Nem is ez volt a feladata. Tanulunk. Egymáson, miközben nincs is másik, mert mindig magadat keresed benne. Mint, mikor a legjobb tanárért kutatsz, akivel nyelvtudásodat folyékonyra fejlesztheted. S láss csodát, jön.
részletek

Az apró örömöket elfelejtjük

2022-01-27 23:01
Azt hiszem nem maga a képesség veszett ki belőlünk, emberekből, hogy higgyünk és találjuk meg a szépséget a mindennapok során. Elvégre, az ember alapvetően igenis egy emocionális, érzelmi intelligencia szempontjából rendkívül fejlett, társas és társaságot igénylő lény. Mindannyian vágyunk a lelki közelségre és a boldogságra, ez vitathatatlan.
részletek

Ne harcolj tovább, ha nincs helyetek egymás mellett

2022-01-27 10:01
Talán az egyik legnehezebb dolog a világon elfogadni azt a tényt, ha nem vagyunk elég jók valakinek. Ez nem jelenti azt, hogy egyébként nem vagyunk elég szépek, intelligensek, ambiciózusak, figyelmesek és odaadóak. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a szeretetünket nem a megfelelő embernek szeretnénk adni. Ilyenkor általában magunkat okoljuk, pedig elegendő lenne kívülről vizsgálni a helyzetet, és észrevenni, hogy a szeretett személy nem illik hozzánk.
részletek

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

2022-01-26 11:03
Lelkendezve vártam, hogy az élet nagy mérföldkövei megtörténjenek kettőnkkel. Izgatott voltam, milyen leszek feleségként, anyaként, az új szerepek megannyi csodálatos érzést ébresztettek bennem. Tündérmesében éreztem magam, majd huss, vége az idillnek, és egy mézeskalács házikó kalitkájában eszméltem fel, ahová önszántamból, jóhiszeműen léptem be.
részletek
|< << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> >|