“Az utca és Allah egyszerre hívta őt” - Elhunyt Malik B. a The Roots egykori tagja

2020-08-01 07:03
Negyvenhét éves korában, július 29-én elhunyt a philadelphiai rap-előadó Malik B., akit a hip-hop világ jelentős része a The Roots tagjaként ismert meg. (Nyitókép: a The Roots 1994-ben. b-j: Questlove, Malik B., Hub és Black Thought) [...] Bővebben!
részletek

HIVATALOS! Továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb bulit rendezni

2020-08-01 07:03
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy augusztus 15. után sem lehet tömegrendezvényt szervezni. Ezzel eldőlt, hogy idén semmilyen nagy fesztivált vagy koncertet nem lehet csinálni, így elmarad a SZIN, az EFOTT, a Strand Fesztivál, a B My Lake, a Fishing On Orfű, a FEZEN Klasszik stb. [...] Bővebben!
részletek

Wanted Podcast #6 – Beszélgetés Dávid Kornéllal a Michael Jordan-dokumentumfilmről

2020-08-01 07:02
Nem is olyan régen nagy sikert aratott, egyben nagy vihart is kavart a kosárlabda-történelem legendájáról, Michael Jordanről szóló dokumentumfilm-sorozat. A Wanted Podcast egy magyar sportolót szólaltatott meg, aki a legközelebb került a történtekhez: Dávid Kornél az 1999-2000-es szezonban a Chicago Bulls csapatában játszott, majd később is szerepelt az észak-amerikai profi kosárlabda ligában, az NBA-ban. Egy órában értelmezzük a The Last Dance című filmet, hallhatunk kulisszatitkokat és személyes élményeket is.  [...] Bővebben!
részletek

Elmarad a fesztiválszezon, de a Fekete Zaj nem

2020-08-01 07:02
Feleslegesnek tartottuk csütörtökön kiírni, hogy milyen fesztiválok maradnak el a kormány bejelentése nyomán, ami ugye nem változtat a jelenlegi maximum 500 fős közönséglimiten. Egész egyszerűen azért, mert gyakorlatilag az összes elmarad. A nagyobbak legalábbis biztosan, viszont a kedvencünk, a Fekete Zaj nem. A szervezők ugyanis bejelentették, hogy megtartják a Fekete Zajt, de létszámkorláttal. A sors furcsa fintora miatt az eddig is nagyon-nagyon családias buli idén úgy lehet még családiasabb, hogy akár telt ház is lehet. Részletek még később érkeznek, addig is mi idelinkeljük a napi bontást. Teljes ugyanis a zenei program egy ideje.
részletek

Itt egy új Mastodon-dal - Szeptemberben jön a második válogatáslemezük

2020-08-01 07:02
Pár napja kezdte promózni titokzatosan, ma pedig ténnyé vált, hogy szeptember 11-én Medium Rarities címmel új válogatáslemezt ad ki a Mastodon. Ezen olyan dalok lesznek, amiket általában nehezebb beszerezni valamilyen oknál fogva és több feldolgozás is van közöttük. Lentebb amúgy ott a dallista, mi itt csak megjegyeznénk, hogy még így is hiányzik róla több szám. Nincs itt például a ZZ Top- és a Thin Lizzy-feldolgozásuk, és nincs itt a The Hunter lemezük két tényleg nehezen (vagyis jó drágán) beszerezhető bónuszdala sem. Pedig a koncertfelvételek helyett simán jöhettek volna inkább ezek. Na de mindegy, a lényeg, hogy vevőcsalogatónak itt egy
részletek

Lights in my Mind - Költői Gelka & Forteba-premier, Mercury-jelölt énekessel 

2020-08-01 07:02
Nincs bazári, zavaró csinnadratta a Gelka körül sosem, viszont amikor kijön egy-egy újabb zenével, az simán világszínvonal. Mostanában lelki- és zenei társával, Forteba-val dolgozik, a legújabb mű is közös alkotás, ráadásul bevontak egy kiváló angol énekest is, szóval itt az első mutatnivaló az albumról. Dalpremier a Lángolón. [...] Bővebben!
részletek

MÁV: nagy kapacitású kerékpárszállító kocsikkal bővültek egyes balatoni és velencei-tavi vonatok

2020-08-01 05:01
További változás, hogy augusztus 3-ától a társaság eltörli a kerékpárhelyjegy-váltási kötelezettséget.
részletek

Fának ütközött egy autó Sajópetrinél, a sofőr meghalt

2020-08-01 05:01
A sofőr feltehetően nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét.
részletek

Baleset miatt több kilométeres a torlódás az M3-as autópályán

2020-08-01 05:01
A helyszínelés idejére a rendőrök az érintett útszakaszon egy sávot lezártak.
részletek

Vettel: Egy sima nappal már elégedett lennék

2020-08-01 04:04
Kiábrándítóan indult a Forma-1-es Brit Nagydíj a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel számára: a német versenyzőt két műszaki probléma is hátráltatta pénteken, így a két szabadedzésen mindössze 23 körig jutott. The post Vettel: Egy sima nappal már elégedett lennék appeared first on F1VILÁG.HU.
részletek

Leclerc: Erősen küszködünk a versenytempóval

2020-08-01 04:04
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője a Brit Nagydíj első szabadedzéseit követően úgy érzi, az autó a hosszabb etapokon jobban működik, míg az időmérős tempóval gondjaik lehetnek. The post Leclerc: Erősen küszködünk a versenytempóval appeared first on F1VILÁG.HU.
részletek

Norris: Nehéz, de eredményes nap

2020-08-01 04:04
Nem volt könnyű a McLaren nyitónapja a Forma-1-es Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban, ennek ellenére a versenyzők, Lando Norris és Carlos Sainz eredményesnek értékelték a szabadedzéseken elvégzett munkát. The post Norris: Nehéz, de eredményes nap appeared first on F1VILÁG.HU.
részletek

Számos újítás felkerült a McLarenre pénteken

2020-08-01 04:04
Számos aerodinamikai újítást pályára vitt a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein a McLaren csapata: a brit istálló autójára egy új első szárny, padlólemez és módosított hátsó szárny is felkerült. The post Számos újítás felkerült a McLarenre pénteken appeared first on F1VILÁG.HU.
részletek