Jelek, hogy mellékvese-alulműködésben szenvedsz

2021-09-16 19:01
A mellékvese-fáradtság nem olyan dolog, amire rögtön gyanakodni kezd az ember, ha stresszesnek, vagy kimerültnek érzi magát, pedig egy nagyon gyakori betegségről beszélünk, amire érdemes odafigyelnünk.
részletek

És akkor mi van?

2021-09-16 19:01
Hogy az emberiség miért is jutott pontosan abba a fojtogató élethelyzetbe, hogy állandóan felemészti a szorongás, a pánik, és minden “jó”, ami ehhez csak társulhat? Sok okfejtés született már ennek kapcsán. A nagy hajtástól kezdve, a túl szigorú követelményrendszeren át, számos tényezőt említhetünk.
részletek

“Hát figyelj, ettől azért vannak keményebb dolgok is az életben” – avagy így okozhat fájó emlékbetöréseket a bullying és a traumák elbagatellizálása

2021-09-15 19:01
Szinte futótűzként terjedt el egy 16 éves fiú tragikus története. 16 év, csupán ennyi jutott neki végül az élet nevű, kacskaringós útból. A napi szintű bullying, amellyel szembesülnie kellett, öngyilkosságra sarkallta, és az emberek többsége csak értetlenül néz, hogyan is történhetett mindez. Cikkek tömkelegei boncolgatják a miérteket, a lehetséges okokat, a szülői felelősséget, de feltűnt egy másik szegmens, amivel azt hiszem megint csak nem foglalkozunk eleget.
részletek

A lustaság mellett a túledzés is káros lehet

2021-09-13 21:02
Egyre többen döntenek manapság az egészséges, sportos életmód mellett. Elkezdünk tudatosabban étkezni, eleinte csak ismerkedünk az új mozgásformákkal, majd hónapokkal később azon vesszük észre magunkat, hogy minden nap intenzív, másfél órás edzéseken veszünk részt, és kemény diétákat követünk. De honnan tudhatjuk, hogy mikor kell megálljt parancsolni - a saját egészségünk érdekében? Mert bizony nem csupán a lustaság lehet rossz hatással az egészgünkre, hanem bizony a túledzés is.
részletek

Hullik a hajad? Góckutatás segíthet kideríteni az okát!

2021-09-13 21:01
Hajhullás, gyulladt pattanások és egyéb bőrproblémák: a legtöbben először a kozmetikusnál keresik az okokat. Ha nem járnak sikerrel, talán eljutnak bőrgyógyászhoz, de sokszor ez sem vezet eredményre. Kevesen tudják ugyanis, hogy a fenti problémák hátterében gyakran a szervezetben valahol máshol keletkezett gyulladás, azaz valamilyen góc áll.
részletek

Nem fogom engedni, hogy rosszul bánj velem!

2021-09-11 17:01
Amennyiben becsülöm önmagam, jól is bánok magammal, aligha fogom megengedni, hogy te rosszul bánj velem, és nem fogok félni attól, hogy ha magamat szükség szerint meg kell védenem. A helyes önbecsülés segít, hogy ne bántalmazzanak, de abban is, hogy ne váljunk bántalmazóvá - írja Pál Ferenc - A szorongástól az önbecsülésig című könyvében, mely mindenkinek ajánlott olvasásra, aki hadilábon áll a magába vetett hitével és/vagy olyanokat is elhitt önmagáról, aminek a fele sem volt igaz. A legtöbben egyébként ebbe a csoportba tartozunk. Sebeket hordozunk, szorongunk és a boldogságról álmodozunk.
részletek

Lassíts! - A túlhajszoltság jelei

2021-09-05 17:01
Mára már szinte népbetegséggé vált a stressz, az a tény, hogy folyamatosan túlhajszoljuk magunkat mind a karrierünk, mind pedig a magánéletünk tekintetében. Ezt azonban nem lehet a végtelenségig csinálni, ugyanis egy idő után a szervezetünk megálljt fog parancsolni, vagy jobb esetben először csak figyelmeztetni próbál.
részletek

A szeretet szabadság. Ígéret, hogy az lehetsz, aki vagy. És ez nekem tetszik

2021-09-05 11:04
Azt tedd és mondd, amit a szíved diktál. Tégy meg mindent, hogy amire a szíved vágyik, valósággá váljon. Szerinted miért érzed azt, amit érzel? Mert ha képes vagy megálmodni, valóra is válthatod. A vágy nem véletlenül születik benned. A szíved szava, ahol a lelked lakik. Igen. Lehet, hagyod magad ész érvekkel „jobb” belátásra bírni, ezerféle módon meg is magyarázod tán magadnak is, mi, miért nem lehetséges, mégsem vagy jól. Na, ne már, tudom, hogy így van! Légy önmagad! Hallod sokszor. Jó, de könyörgöm, valaki mondja már el, hogyan tegyem?
részletek

Meztelen boldogság

2021-09-04 09:01
Mondják, hogy az egyedüllét megtanít arra, hogy majd értékeld ha végre társra lelsz, ha végre eljut hozzád az akire annyira vártál.
részletek

A kialvatlanság következményei - ezekre számíthatsz

2021-09-01 21:01
Életünk folytonos rohanásból áll. Ehhez rengeteg energiára van szükség, viszont alig jut időnk pihenni a számtalan elfoglaltság mellett. Hiszen ma már egész nap elérhetőek vagyunk online, és a több műszakos munkavégzés is elterjedt. Mindenki tudja, mennyire fontos az alvás, ám sokszor hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a tevékenységet. Most megtudhatod, milyen kockázatokkal jár, ha elblicceled a pihenést!
részletek

Leküzdhető-e a fogorvostól való félelem? És ha igen, hogyan?

2021-08-30 12:01
A fogorvostól, fogászati kezelésektől való félelem nem újkeletű az emberek számára. Mind emlékszünk még arra, amikor gyerekként rettegve vártuk a fogorvosi vizsgálatokat. Azonban mint a legtöbb félelem esetében, úgy a fogászatra is igaz, ha jobban megismerjük a félelmünk tárgyát, akkor könnyebben válik leküzdhetővé a vele járó rettegés is.
részletek

Az inzulinrezisztencia nyomában

2021-08-29 00:01
Manapság egyre több embert, főleg nőket érint, az IR, vagyis az inzulinrezisztencia. A mai orvostudomány ennek ellenére, még gyakran elbagatellizállja, és úgy veszi, ez még csak egy figyelmeztető állapot, nincs ok, a komoly aggodalomra.
részletek

Kiégés huszonévesen? – Létezik.

2021-08-27 22:01
„Huszonévesen a legjobb az élet!” – Volt. Nagyjából pont húsz évvel ezelőtt. Természetsen akkor sem volt az élet egy leányálomnak nevezhető rózsaszín mesevilág, de tény, hogy az embernek kevesebb elvárás szakadt a nyakába, mint ma.
részletek

5 jel arra, hogy vitaminhiányos vagy

2021-08-26 07:02
Íme öt figyelmeztető jel, hogy lehet, hogy vitaminhiányos vagy. A jó hír, hogy a legtöbb javítható az étrenddel, hiszen az egészséges táplálkozás a legfontosabb.
részletek

Ti, Férfiak

2021-08-26 07:02
Annyira más világban élünk általatok. Meghatározzátok a gondolatainkat, érzéseinket. Az életünk felett gyakoroltok hatást. Várjuk a választ epekedve, kiszolgáltatjuk minden érzésünket és gondolatainkat számotokra, nektek csak döntenetek kell, menjünk, vagy maradunk.
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|