Eladó a CEU által korábban bérelt Zrínyi utcai épület - Ennyiért cserélhet gazdát a komplexum

2023-09-29 09:07
Több mint 2,1 milliárd forint értékű ingatlaneladásról döntött az V. kerületi önkormányzat – tudta meg az rtl.hu. Az érintett ingatlanok között szerepel például a CEU egykori, Zrínyi utcai bérleménye is, de egy Dorottya utcai bezárt posta, valamint egy Papnövelde utcai pince is eladósorba kerül. A CEU által korábban bérelt Zrínyi utcai épület hirdetési ára közelíti az 1,9 milliárd forintot.
részletek

Nyugat-Európában már 25-30 százalékos ingatlanpiaci árcsökkenéseket látunk - Merre tartunk Magyarországon?

2023-09-29 09:06
Az elmúlt évek sorozatos világszintű nehézségei és változásai mind óriási hatással voltak és vannak az ingatlanpiac minden egyes szegmensére. A változás és a folyamatok átalakítása azonban több éves (olykor évtizedes) folyamat, aminek jelenleg is legfeljebb a közepén tartunk. Hogy mit hoz a jövő az egyes szegmensekben, mik most a legfőbb kihívások és mire kell odafigyelnünk azért, hogy a legjobb irányba haladjon a piac, arról a Portfolio Property Investment Forum 2023 konferenciáján beszéltek a szakértők.
részletek

A kijózanító igazság: katasztrofális az energiapazarlás az ingatlanokban

2023-09-29 09:05
A zöldülés nemsokára leuralja minden szintjét és vertikumát az ingatlanpiacnak. Noha pár éve még csak innovatív ötletek voltak, de holnap már a fennmaradás és a versenyképesség alapjait jelentik! Nincs más út, fel kell készülni a legújabb technológiákkal és megoldásokkal a fenntartható(bb) ingatlanpiacra. A legkülönfélébb zöld megoldásokról az ingatlanpiacon, az EU Taxonómiáról, a kereskedelmi ingatlanok zöld átmenetéről, a zöldáramból fakadó lehetőségekről, és az energiapazarlás visszafogásáról szóltak a Property Investment Forum délelőtti előadásai, van ugyanis még mit javítani az energiahatékonyságon.
részletek

Kiderült, milyen ingatlanokat szeretnek finanszírozni a bankok

2023-09-29 09:05
Nincs jó helyzetben az ingatlanfinanszírozási piac, de a jó cégeknek még rengeteg lehetősége van - derült ki a Portfolio Property Investment Forum 2023 konferenciájának panelbeszélgetésén. A szakértők az európai és hazai kamatbázisok és kamatfelárak helyzetét is megtárgyalták a jelenre és a jövőre vonatkozóan, de szó volt az MNB zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programjáról is.
részletek

Irodából lakás? Nem elképzelhetetlen, hogy régi ingatlanokat fognak átépíteni Magyarországon

2023-09-29 09:04
Rengeteg régi, kihasználatlan iroda van a világon, vannak olyan területek azonban, ahol a hatalmas kereslet miatt ezeket már lakásokká kezdték átalakítani. Ez a trend már Magyarországon is elindult, így lehet, hogy a közeljövőben egyre több ilyen beruházás jöhet létre - derült ki a Portfolio Property Investment Forum 2023 panelbeszélgetéséből. A szakértők többek között megbeszélték azt is, hogy mi az oka az ingatlanpiaci visszaesés, mikor jöhet a fellendülés, de ESG-ről és azok költségeiről is szó volt.
részletek

"Amíg a gazdaság működik, addig szükség lesz irodára" - Még mindig végtelen a lehetőségek tárháza?

2023-09-29 09:03
A finanszírozás kihívásai, az irodapiac legfontosabb trendjei, az emelkedő üresedéssel járó élesedő verseny - ezek foglalkoztatják most leginkább az irodaházak tulajdonosait, bérlőit, az ingatlankezelőket, tanácsadókat. Összegyűltek a legnagyobb tanácsadók, irodapiaci szakértők a Property Investment Forumon: lássuk, mit tartogat a hazai irodapiac, mit tapasztalnak most az elhívott előadóink.
részletek

Mit hoz a jövő? - Már az irodaházakból is töltőállomás lesz

2023-09-29 09:02
Az üzemeltetés és leginkább az energia elérhetősége, és ára az idei tél előtt is elkerülhetetlen kérdés. Mindenki számára egyre nyilvánvalóbb, hogy az energiát nem olcsón kell szerezni, hanem lehetőség szerint minél kevesebbet kellene belőle felhasználni, úgy, hogy a szolgáltatás színvonala nem csökken egy irodaház bérlője számára. Erre pedig egyre több jó válasz és technológiai innováció érkezik. A Property Investment Forum 2023 konferencián is természetesen az egyik kiemelt téma volt az épületek energiahatékonysága, a bérlők igényének változása, de ezek mellett az e-mobilitás is, ami már szintén megoldásra váró feladatokat,
részletek

Elbontják a balatonfüredi görög falut - Ez épülhet a helyén

2023-09-29 09:01
Megszünteti a balatonfüredi önkormányzat az Annagora Park Bevásárlóközpont társasházat, miután a város részben adásvétel, részben kisajátítás útján, több éves tárgyalásokat követően megszerezte a közel négyhektáros terület összes tulajdonrészét, így annak egyedüli tulajdonosává vált - írja a Balatonfüred.hu. A görög faluként ismert városrész helyén a tervek szerint közpark és lakóépületek épülnek.
részletek

Új szabály a villanyautós adókedvezményre, az amerikai kereskedők idegesek

2023-09-29 07:01
A villanyautó-kedvezményt jövőre nem utólag, hanem előre megkapják a vevők, ám ez a kereskedőknek jelenthet kockázatot.
részletek

5 új (aggasztó) VILÁGMEGVÁLTÓ ötlet

2023-09-29 07:01
Csak kiheréltük az Euro 7-et. Ez neked Nissan? Ez neked Honda? Ez neked Tesla? Ez neked rendőrség? Ez neked világmegváltás?
részletek

Kereskedőként árulta újszerűnek, cselesen adta el – rommá volt törve

2023-09-29 07:01
Az autóvásárlás stresszes folyamat, néha azt sem nézik a vevők, mi kerül a szerződésre. Pedig nagyon nem mindegy, hogy ki az eladó.
részletek

Kubatov Gábor: Megtört a jég Győzikével kapcsolatban

2023-09-29 07:02
A Ferencváros csapatát erősíti.
részletek

Szennyvízszag áradt mindenhonnan, próbáltam csukott szájjal evezni

2023-09-29 07:02
Nádas Bence és Tótka Sándor volt az Index Sportcast vendége.
részletek

Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

2023-09-29 07:02
Mi lesz a következő? A kenyér?
részletek

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

2023-09-29 07:02
A Chelsea is vinné a csatárt, de még így is a szaúdi klubok állnak a legjobban a hajszában.
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|