Értékes belvárosi ingatlanokat kénytelen eladni Szombathely vezetése

2023-03-31 16:01
Vagyongazdálkodási bevételének növelése érdekében megválna pár ingatlantól a megyeszékhely ellenzéki többségű testülete. Ugyanakkor leállítanák az ügyleteket, ha mégis érkezne pénz ... ...
részletek

A hitelpiac idén végre újraéledhet

2023-03-31 16:01
Lassú, fokozatos élénkülésre, alacsony hitelösszegekre és hosszabb futamidőkre számítanak a hazai pénzügyi szakértők. Egy friss felmérésben a megkérdezett szakemberek többsége úgy vélekedett ... ...
részletek

Letarolták az ingatlanszektort a banki csődök

2023-03-31 16:01
Az elmúlt évek legrosszabb hónapját zárhatják az európai ingatlanszektor képviselőinek részvényei. A befektetők nagyon tartanak az európai ingatlanárak esésétől, amelyet a kamatemelések ... ...
részletek

Lázár Jánossal és Csányi Sándorral is találkozott a szerb építési és közlekedési miniszter

2023-03-29 14:06
Lázár János építési és közlekedési miniszter konstruktívnak nevezte szerb kollégájával tartott keddi budapesti egyeztetését. Közben a szerb kollégája által kiadott keddi közlemény szerint Magyarország azt a vállalást tette, hogy 2025-re befejezi a Budapest-Belgrád vasútvonal magyar szakaszának felújítását.
részletek

Elkészült az atlétikai stadion

2023-03-29 14:05
2023. március végére a legjelentősebb mérföldkövéhez érkezett a 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ (NAK): 2023. március 1-jén a generálkivitelező ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium szakemberei megkezdték a projekt műszaki átadás-átvételének folyamatát - írja a magyarepitok.hu a konzorciumtól kapott tájékoztatás alapján.
részletek

Sereghajtók között a hazai építőipar - Látványos ábrán az uniós különbségek

2023-03-29 14:04
Gyakran hangzik el, hogy a hazai építőipar hatékonysága lemaradásban van Európa többi országához képest. Ennek a lemaradásnak számos oka lehet, akár a piac alacsony digitalizáltsága, akár a cégek elaprózottsága, akár a rugalmatlanság, ami nehezíti az új megoldások alkalmazását. Bár a folyamat lassan, de változik, az egy főre jutó termelékenység még mindig alacsony Magyarországon. Míg legutóbbi cikkünkben az építőipari beruházások értékét a gazdaságok méretével hasonlítottuk össze, addig most az unió országait - kiegészítve Svájccal és Norvégiával - az egy építőipari foglalkoztatottra jutó beruházási értékek alapján
részletek

Eljött a vevők ideje: több helyen is elindult a lakásárak csökkenése

2023-03-29 14:03
Bár éves szinten még mindig jelentősnek mondható a lakások drágulása, januárhoz képest már több helyen árcsökkenésről lehet beszélni. A használt lakások kínálata Budapesten 20 százalékkal, a vármegyeszékhelyeken több mint 60 százalékkal bővült, miközben a kereslet csökkent - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. Több városrészben, köztük az egyik legnépszerűbb lokációnak számító XIII. kerületben is csökkentek az árak a kínálati piacon, de több nagyvárosban, így Debrecenben és Pécsen is hasonló árcsökkenés mérhető.
részletek

Megújult terekkel és kibővített kiállítással várja a látogatókat a sümegi vár

2023-03-29 14:02
Megújult terekkel és kibővített kiállítással nyitotta meg kapuját a három éven át tartó felújítási munkálatokat követően a sümegi vár. „A sümegi vár turisztikai célú fejlesztése” című projekt 1,119 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósult meg.
részletek

Nagy átalakulásokat hoz az idei év a magyar lakáspiacon

2023-03-29 14:02
Előrejelzések szerint 2023-ban visszafogottabb lehet a kereslet és átrendeződhetnek a portfóliók a hazai lakáspiacon, legalábbis ami a befektetési célú vásárlásokat illeti. A befektetők egy része az ingatlannal szemben más, versenyképes alternatívák után néz, sokan viszont a lakáspiacon belül próbálják optimalizálni a befektetésüket annak érdekében, hogy a lelassult piacon a lehető legmagasabb hozamokat tudják realizálni. Jelenleg a befektetők többsége nemcsak vásárlóként, de egyben eladóként is megjelenik a lakáspiacon, ami az idei évben nagy átalakulásokat eredményez.
részletek

Több változást jelentett be a BKK a budafoki menetrendben

2023-03-28 22:04
Társadalmi egyeztetést követően átalakul a budafoki közösségi közlekedési hálózat 2023 tavaszán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
részletek

Új, Duna-parti szálloda nyílik Budapest belvárosában

2023-03-28 22:03
A Duna-parton nyitja meg a főváros legújabb szállodáját az Accent Hotel Management. A Four Points by Sheraton a Marriott International 30 márkájának egyikét képviseli. A 105 szobás szálloda június elején nyitja meg kapuit a XIII. kerületi Duna Pearl komplexumban.
részletek

Folytatódik az amerikai ingatlanpiac lassulása

2023-03-28 22:02
Az Egyesült Államokban a lakásárak januárban továbbcsökkentek az előző hónaphoz képest, a megemelkedett jelzáloghitel-kamatlábak továbbra is lassították a lakáspiacot. Ez már zsinórban a hetedik hónap, hogy esnek az árak.
részletek

Tizenkét éve nem láttunk ilyet a német lakáspiacon

2023-03-28 13:07
Tizenkét évig tartó folyamatos növekedés után a tavalyi utolsó negyedévben csökkent a lakóingatlanok ára Németországban - közölte a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis). A lakások és az egy- vagy kétlakásos családi házak ára átlagosan 3,6 százalékkal csökkent a tavaly október-decemberi időszakban az egy évvel korábbihoz képest. Ez az első lakásárcsökkenés Németországban 2010 utolsó negyedéve óta, amikor 0,5 százalékkal mérséklődtek az árak éves összevetésben.
részletek

Ezzel a döntéssel végleg elbúcsúzhatsz a magas rezsiszámláktól

2023-03-28 13:07
Újfajta technológiák, megváltozott alaprajzok, átalakuló vásárlói igények. Új irányok indultak el az utóbbi években a hazai lakásépítéseknél, amit részben a pandémia, részben a magas energiaárak hívtak életre. A lakás belső tereinek és külső környezetének felértékelődése mellett előtérbe kerültek az energiahatékony megoldások, amelyek az új építésű lakásoknál jelennek meg leglátványosabban. Nézzük, mi is történt pontosan az elmúlt három évben és miért járhat jól az, aki új építésű lakás mellett döntött, vagy most tervezi a vásárlást.
részletek

Hol hirdessük meg a lakásunkat, hogy biztosan sikerrel járjunk?

2023-03-28 13:06
Azok, akik vásároltak már ingatlant, a leggyakrabban ingatlanhirdetési oldalakon szoktak keresni, majd az apróhirdetési oldalak, ismerősök ajánlása és a közösségi média csatornái következnek a népszerűségi sorrendben. Ezt az első pillantásra logikus sorrendet azonban felülírhatják az életkorból adódó preferenciák, derült ki az otpotthon.hu és OTP Bank felméréséből.
részletek
1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|