Magyarországra jön a legnagyobb lengyel logisztikai szolgáltató

2024-05-14 18:03
A legnagyobb lengyel logisztikai szolgáltató, a Rohlig SUUS Logistics első magyarországi, közel 7000 négyzetméteres raktára a nyár közepén kezdi meg működését a HelloParks Maglód 45 ezer négyzetméteres MG3-as létesítményében.
részletek

108 millió forint ma egy új építésű budapesti lakás – Ki tudja ezt megfizetni?

2024-05-14 18:02
Az első negyedév keresleti és kínálati szempontból is biztatóan indult a hazai lakáspiacon, de a magas árszint sokakat kiárazhat a piacról, nőhet a befektetők szerepe. Nem segít a „mezei” lakásvásárlóknak az a tény, hogy ma egy átlagos új építésű lakás ára Budapesten 108 millió forintot tesz ki – hangzott el a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján. Az irodapiac kapcsán is visszafogottabbak a kilátások, 2025-től visszafogottabb új kínálat várható a budapesti irodapiacon, bérleti díj növekedésre nem nagyon lehet számítani közép távon. A panelbeszélgetés során pedig szó esett a projekthitelezésről is, a kereskedelmi
részletek

Ilyen lesz a 13. kerület új városrésze: az építészeket kérdeztük a részletekről

2024-05-14 18:02
A 13. kerületben, a Váci út szomszédságában jön létre a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia nagy ívű vegyes funkciójú fejlesztése. A Marina City a Meder utca és az Újpesti-öböl közötti területen, közvetlenül a folyóparton kap helyet. A beruházás méreteiben a Corvin Sétányhoz mérhető városfejlesztést jelent, ami a Duna mellett, 1,2 km hosszú partszakasszal, mindenki számára nyitott zöldterületekkel, okos megoldásokkal és könnyű megközelíthetőséggel valósul meg. A Portfolio a tervezési szakaszról kérdezte Kovács Gábort, a Cordia, és Radványi Gábort, a Futureal főépítészét.
részletek

Új vezetőkkel erősíti csapatát a Biggeorge Property

2024-05-14 18:01
Gárdai János áprilisi és Dr. Rézműves Ildikó májusi csatlakozásával tovább bővült a Biggeorge Property Nyrt. felsővezetése. A két új vezető a vagyongazdálkodás, illetve a kommunikáció területeiért felel a cégcsoportban. Gárdai János igazgatósági tagként is támogatja a részvénytársaság szakmai munkáját. A szervezeti átalakulás hátterében expanziós törekvések, valamint a jelenlegi működés optimalizálásának célkitűzése áll.
részletek

Egyre több idő kell, amíg vevőt találunk az ingatlanra

2024-05-14 15:02
A használt családi házak eladása bizonyult a legnehezebbnek az idei első negyedévben, átlagosan 185 napig voltak a piacon az Otthon Centrum szerint. Ezzel szemben a társasházi lakásokat átlagosan ... ...
részletek

Újabb kutatással segíti a LEO az épületek üzemeltetését

2024-05-14 02:09
A május 8-i nemzetközi WORLD FM Világnapra, azaz a létesítménygazdálkodás napjára időzítette a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) legújabb Benchmarking kutatásának megjelenését. A kiadvány szakmai tanulmányokon és elemzéseken keresztül mutatja be az épületüzemeltetés jó gyakorlatait, a hazai épületüzemeltetés történetét, valamint kiemeli a legfontosabb irodapiaci adatokat.
részletek

Lélektani szinten a budapesti tégla lakások ára

2024-05-14 02:08
Verhetetlen a tégla építésű lakások népszerűsége Budapesten, ahol a használtingatlan-adásvételek 80 százalékában ilyen típusú otthonok szerepeltek idén. A főváros egészét tekintve 992 ezer Ft/m2 az ilyen típusú értékesített lakások átlagos négyzetméterára, azonban hét kerületben a lélektani egymillió forintot is meghaladták. A legdrágább a XII. kerület, itt jelenleg az 1,2 millió forintot is meghaladja az átlag, míg a legtöbb lakást Erzsébet- és Józsefvárosban vásárolták a Duna House ügyfelei.
részletek

Tényleg 3 millió forintos négyzetméterárak vannak a Balatonnál?

2024-05-14 02:07
Az elmúlt hetekben körbejárta a sajtót egy hír, miszerint a 3 millió forintot is elérhetik egyes Balaton-parti lakásfejlesztések négyzetméterárai. Az elsőre megdöbbentőnek tűnő szám hallatán kíváncsiak lettünk, hogy valóban ennyire megdrágult-e a balatoni lakáspiac, így az új és a használt lakások aktuális kínálati árai mellett a tavaly gazdát cserélt lakások és házak árait is összehasonlítottuk.
részletek

Megújult a városligeti KRESZ park és három hektár zöldfelület

2024-05-14 02:07
Fontos mérföldkőhöz érkezett a Városliget tájépítészeti megújítása, elkészült a Liget KRESZ parkjának és környezetének megújítása. A felújítás eredményeként összesen több mint 30 000 négyzetméter parkfelület újulhatott meg, elültettek 39 lombosfát, több mint 5600 cserjét és mintegy 22 000 évelőt.
részletek

Berobbant a luxuslakások iránti kereslet Indiában

2024-05-14 02:06
Háromszorosára nőtt a luxuslakások eladási aránya Indiában az utóbbi öt évben, különösen az ország hét legnagyobb városában, ahol 2024 első negyedévében ezek az ingatlanok az összes eladott lakóegység 21%-át képezték, szemben a 2019-es 7%-os aránnyal - közölte a Bloomberg.
részletek

Átadták az E.ON új, budapesti székházát

2024-05-14 02:05
Használatbavételi engedélyt kapott az ATENOR által fejlesztett BakerStreet irodakomplexum első épülete. A 16 643 négyzetméteres, 100%-os kiadottsággal rendelkező irodaház lesz az E.ON Hungária Csoport budapesti székháza. Az épület bérlői júniusban költöznek.
részletek

Hatalmas területet kínálnak eladásra a sarkvidék közelében

2024-05-14 02:04
Eladásra kínálnak egy 6000 hektáros magánterületet a Spitzbergákon, melyet 300 millió euróért lehet megvásárolni. A helyszín fontos terület éghajlati és geopolitikai szempontból is, különösen az Északi-sarkvidék felmelegedése és a tengeri jég csökkenése miatt - írja a Bloomberg.
részletek

Egy cégben egyesül az egyik legmeghatározóbb urbanisztikai és építőipari digitális csapat

2024-05-14 02:03
Egy cégben egyesítette több évtizedes hazai és nemzetközi szakértelmét az építőipari digitalizációs eljárásokban és a stratégiai és urbanisztikai tervezésben egyedülálló szakemberek csapata, akik olyan meghatározó projekteken dolgoztak, mint a BudaPart BIM támogatása, az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet székházának tervezése, illetve Enying belvárosának megújulása. A DANU néven induló közös cég Dávida Eszter, Erős Tamás, Kádár Bálint, Pál Attila és Szemerey Samu vezetésével ötvözi az építészeti, várostervezési és digitális megoldásokat, teljes körű, integrált szolgáltatásokat nyújtva
részletek

Hiába nőnek a tranzakciószámok, lassabban lehet eladni a lakásokat

2024-05-14 02:02
Az emelkedő tranzakciószám ellenére is nő a forgási idő, vagyis az ingatlanok mindhárom lakástípus esetében a korábbinál hosszabb időt töltenek a piacon, ami a vevők kivárásával magyarázható, mutatott rá Kosztolánczy György az Otthon Centrum vezérigazgatója az első negyedév egyik tanulságára.
részletek

Nyolc éve kifizették a lakást, de még mindig nem jutottak hozzá

2024-05-14 02:02
Körülbelül 1500 lakásvásárló állítja, hogy a kínai Tiencsin városában nyolc éve megvásárolt lakásaikat még mindig nem kapták meg, ami újabb jele az ingatlanszektor mélyreható problémáinak, miközben a fejlesztők további pénzbefizetést várnak el tőlük a projekt befejezéséhez - írta meg a CNBC.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|