Miért akarunk mindig olyan dolgokon változtatni, amire nincs már ráhatásunk

2023-07-22 00:01
Miért szeretnénk folyton olyan dolgokon változtatni, amikre már nincs lehetőség? El kell fogadni, hogy a múlt az múlt, aminek már régen vége, és sajnos a hibákon és a kudarcokon rágódni senkinek sem jó. Vissza kell tartani a rossz érzéseket, és csak a szép emlékeken nosztalgiázni, különben a jelenünk kárára válhat. Íme, néhány indok, ami miatt mindenkinek érdemes lenne elengednie a fájó emlékeket.
részletek

Lemondanál magadról, csak azért, mert mások ezt tették?

2023-07-17 15:01
Az önfeladás az a folyamat, amikor elhanyagoljuk saját szükségleteinket, vágyainkat, érzéseinket és értékeinket. Az öneladás gyakran megjelenik a kapcsolatokban, de megjelenhet az önmagunkkal fenntartott kapcsolatunkban is.
részletek

Magamat csúnyának, eldobhatónak láttam - Egy szakítás margójára

2023-07-15 12:01
Egy szakítás mindig nagyon szomorú és nehéz folyamat. Nem csak arról van itt szó, hogy lelki szinten mennyire viseli meg mindez az embert, hanem arról is, hogy nőként mennyire színevesztettnek és értéktelennek érezzük ilyenkor magunkat.
részletek

Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

2023-07-14 23:01
Néha annyira küzdünk azért, hogy a környezetünk semmit se észleljen az aktuális lelki állapotunkból, hogy szinte még mi magunk is elhisszük, hogy minden rendben, miközben épp a világunk omlik össze. De mikor jutottunk el oda, hogy szégyen felvállalni azt, ha éppen nem vagyunk a topon? Mikor lett a világ annyira felületes, hogy el akarjuk fedni a vívódásainkat, és ezzel együtt saját magunkat is?
részletek

Ez neked szól, ha te vagy a vastag betűs, erős és független szingli

2023-07-07 02:01
Ez neked szól, ha te vagy az, aki egyedül is mer táncolni. Aki elmegy egyszemélyes vacsorára, ahol a magad vendége vagy, önmagad legjobb társasága. Ez hozzád íródott, ha magabiztosan vagy harmadik, ötödik és hetedik kerék. Neked, ha a családi rendezvényekre egyedül mész és a társas eseményekre egy jegyet kérsz.
részletek

3 jele annak, hogy a kapcsolatod nem elégíti ki az érzelmi szükségleteidet

2023-07-05 02:01
Csak azért, mert szeretsz valakit, még nem jelenti azt, hogy fizikailag vagy érzelmileg kielégít téged. Sajnos erre mondják azt többek között, hogy a szerelem nem mindig elég. Sokszor észre kell vennünk, ha egy kapcsolatban valójában nem azt kapjuk, amire vágyunk, akkor is, ha ez fájdalmas szembenézés lesz a tényekkel.
részletek

Annyit ostorozzuk magunkat olyan dolgokért is, amikről nem tehetünk

2023-07-02 02:01
Annyit ostorozzuk magunkat olyan dolgokért is, amikről nem tehetünk vagy amik teljesen természetes dolgok lennének. Én például mindig azt hallgattam gyerek és fiatal felnőtt koromban is, hogy túl érzékeny vagyok. Mélységesen szégyelltem magam emiatt. Pedig legtöbbször olyankor hangzott el ez az érzékenységemet leszóló megjegyzés, amikor megbántott valaki.
részletek

Utazás és diéta: így étkezzünk okosan a nyaralás alatt

2023-07-02 02:01
Utolsó pillanatos bevásárlások, egymással vitázó útitársak és folyamatosan átszabott menetrendek - bármennyire is a pihenésről szólna elméletileg a nyaralás, valljuk be, a sok szervezés és rohanás bizony nem kevés stresszel járhat. Akik pedig diétáznak, ételallergiában vagy -intoleranciában szenvednek, még több nehézséggel találkozhatnak az utazás során. Bakk Brigittával, a Rama dietetikusával összegyűjtöttük, hogy speciális étrend esetén mire figyeljünk oda a nyaralás során, így egy diétahiba sem nyomja majd rá a bélyeget a pihenésre.
részletek

Örökké a félelmeinek rabja - a boldogtalan ember pszichológiája

2023-07-02 02:01
A boldogtalanság állapotához sokszor mi is hozzájárulunk magunkkal szemben, észrevétlenül. Nehéz ezt felismerni, hiszen amikor az ember mélyen van, erőtlen, akkor nem könnyű észrevenni azt, hogy bizony olykor mi is rengeteget tehetünk azért, hogy jobban legyünk.
részletek

Mitől veszíti el az érdeklődését az egyik fél a kapcsolat iránt?

2023-06-30 05:01
Akármilyen módon is ér véget egy kapcsolat, talán az egyik legfájdalmasabb kérdés az, hogy vajon miért veszítette el az érdeklődését irántunk a másik? Sokszor magunkat okoljuk ebben a helyzetben és nehéz tiszta fejjel mérlegelni, hogy mi állhat valójában a dolog mögött. Egy párterapeuta elmondja, hogy mik a leggyakoribb okai az érdeklődés elvesztésének.
részletek

Ha hajlandó vagy szembenézni a traumáiddal, akkor fel fogod ismerni a belső értékeidet

2023-06-24 23:01
Vajon miért van az, hogy amikor lelki sérülésről van szó, türelmetlenek vagyunk és nem adunk magunknak időt a regenerálódásra? Ha valóban helyre akarsz jönni, ahhoz az kell, hogy újra visszatalálj önmagadhoz. De ez egy hosszú és nehéz folyamat.
részletek

Így kerülje el a vízparti bőrfertőzéseket!

2023-06-22 22:01
Szemölcs, bőrgomba, bakteriális bőrfertőzés - hasznos tippek a bőrgyógyásztól vízparti nyaralásra!
részletek

Nem, nem egészséges, ha állandóan szégyenérzetet érzel és lelkiismeret-furdalást valakinek a közelében

2023-06-21 16:02
Pár nappal ezelőtt költöztem – nincs messze a két lakás egymástól, a budai környék maradt, mégis annyira más az új lakás utcájában sétálni. Olyan más kávét inni a teraszon, levegőt venni a négy fal között, vagy csak olvasni az éppen aktuális könyvet. Ismerős érzés neked is?
részletek

Tényleg te teremtesz az életedben minden rosszat?

2023-06-21 16:02
Előfordult már veled, hogy történt valami rossz - baleset, betegség, kapcsolati válság, pénzügyi csőd stb – és egy mindentudó, „beavatott” ismerősöd közölte veled, hogy ezt te teremtetted magadnak? Hogy érezted magad ezek után? Jobb lett? Erőre kaptál? Vagy az amúgy sem könnyű helyzetedet még tetézte egy rakás alkalmatlanságérzés, bűntudat, szégyen és a félelem attól, hogyha valamit rosszul csinálsz akkor majd folyamatosan katasztrófákat fogsz „bevonzani”?
részletek

Megkapom jótanácsként, hogy erősödjek meg, ne foglalkozzak vele, szarjam le

2023-06-21 16:01
Annyit ostorozzuk magunkat olyan dolgokért is, amikről nem tehetünk vagy amik teljesen természetes dolgok lennének.
részletek
|< << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> >|