Stefka István: Az ausztrál tüzeket a klímalobbi gyújtotta, hogy klímavészhelyzet legyen

2020-01-23 23:03
Szerinte a klímalobbi erre is képes, és nem véletlen, hogy Kaliforniában is pont ez történt.
részletek

Mi lett a rendszerváltás legnagyobb botrányának két főszereplőjével?

2020-01-23 23:03
Végvári József titkosszolgálati őrnagy és Lovas Zoltán újságíró történelmi időben találkozott: ők a harminc éve kirobbant Dunagate-botrány főszereplői. Riport arról, honnan jön és hová tart e két ember sorsa.
részletek

Tovább titkolja a kormányhivatal, kiknek jutott az eddigi legnagyobb politikai kártérítés milliárdjaiból

2020-01-23 23:02
A kormányzat Szegedre fókuszáló kártalanítása tisztán a baloldal elleni akciónak indult, az utóéletéről pedig nem adnak ki információkat.
részletek

„Azt a pillanatot vártam, amikor az orvosnál vagy a bankban úgy szólítanak, hogy Zoltán”

2020-01-23 23:02
Széchenyi nem lehet bárkiből, a név ékezet nélküli átírására nincs lehetőség és az idegen szavak is kiesnek. Számos oka lehet annak, hogy valaki nevet akar változtatni – néhány személyes történet mellett a szabályokról is szót ejtünk.
részletek

1917, avagy élőben az első világháború poklából

2020-01-23 23:02
Sam Mendes első világháborús filmje az operatőri munka és a látvány miatt nevezetes, de tényleg bele tudjuk érni magunkat a hullák között akciózó fiatal katonák helyzetébe, vagy megmarad hatásos stílusgyakorlatnak?
részletek

Nincs még egy hely, ahol ilyen szórakoztató pénzt veszíteni

2020-01-23 23:01
Kaszinóztunk egyet Las Vegasban, és nem ütöttük meg a főnyereményt.
részletek

Remete - Itt a Voodoo Papa új videója

2020-01-23 21:02
Új videóval jelentkezik a Voodoo Papa, amit két barát, Fejér Simon Pál gitáros-énekes Szert Zsigmond dobos-szájharmonikás alkot : Nincs túl sok kertelni való a klippel és a dallal kapcsolatban. Az üzenet egyértelmű: az ember teljesen eltávolodott a természettől, és így valódi önmagától. Ezt a jelenséget egy titokzatos figura bemutatkozásán keresztül fejti ki a dal. A szöveg egyáltalán nem sablonos módon nyúl mélyre a korunkat egyre inkább foglalkoztató kérdés gondolatiságában. A Remete, mint személy egyfajta fordított tükörképe a jelen kor szakadatlanul munkálkodó és fogyasztó emberének. Kiábrándulva a világból, visszahúzódva él
részletek

Két koncertre újjáalakul a Heaven Street Seven

2020-01-23 21:02
Öt évvel ezelőtt oszlott fel a Heaven Street Seven, és pont a napokban gondolkoztam el azon, vajon meddig kell várni egy újjáalakulásra. Nem valószínű, hogy a gondolathullámaimmal sikerült elérnem, de tényleg összeáll az ország egyik legfontosabb alternatív rockzenekara. Az ok, hogy idén 25 éves a csapat, és ezt ezzel a két bulival ünneplik meg. Az egyik egy fesztiválon lesz, hol máshol, mint a Fishing On Orfűn, a hivatalos születésnap pedig a Budapest Parkban, augusztus elsején. Utána újra eltűnünk, mint szürke szamár a ködben. - írja a zenekar. Öt évvel ezelőtt is eltűntek, mint szamár a ködben, azóta Németh Róbert basszusgitáros
részletek

Viva the Underdogs címmel film készült a Parkway Drive-ról

2020-01-23 21:01
Tegnap mutatták be Parkway Drive-ról készült 73 perces dokumentumfilmet Ausztráliában, a zenekar szülőhazájában, és ezzel egy időben bizonyos kiemelt mozikban Nagy-Britanniában és Írországban. A Viva the Underdogs rendezője az az Allan Hardy volt, aki különböző reklámfilmek mellett a zenekar The Void című klipjén is dolgozott. A zenekar április 6-án játszik a Budapesten a Hatebreed, a Stick To Your Guns és a Venom Prison társaságában. A folytatásban bele is nézhettek a filmbe.  [...] Bővebben!
részletek

Vajon? - Bemutatkozik a Josef K.

2020-01-23 21:01
A Josef K. zenekar fiatal korához képest igen jól zárta a 2019-es évet. Ezt jól mutatja, hogy több hazai fesztiválon (AlteRába Fesztivál, Waldorfeszt), valamint több vidéki (Narancs Klub - Békéscsaba, Grand Café - Szeged) és fővárosi (Robot, Dürer kert) színpadon is megállták a helyüket. A csapat hatalmas erővel, valamint igényesen megkötött csokornyakendővel készül a 2020-as évre, ahol a meglévők mellett új dalok is helyet kapnak aműsorban. Például az alább bemutatkozó klippel kísért szám is. [...] Bővebben!
részletek

Nem engedik vissza az alapító-dobost az Aerosmith-be

2020-01-23 21:01
Joey Kramer (bal szélen) beperelte társait, miután kiderült, hogy nem foglalhatja el a helyét a dobok mögött, például a mostani Grammy-díjátadón sem, ahol a Run DMC-vel együtt lépnek fel. Kramert még tavaly nyáron érte baleset, ami után helyettesítő dobost alkalmaztak, akinek a bérét Kramer részéből vonták le. Ezzel nem is volt baja a dobosnak, viszont miután jelezte, hogy meggyógyult, visszatérne, azt a választ kapta, hogy videón be kell mutatnia, milyen formában van. Ezt már megszégyenítőnek tartotta, hiszen egyik korábban sérült tagtól sem kértek ilyet, de végül el is utasították, mondván, nem elég energikus. Egyébként a
részletek

Gyászos lett a Magyar Kultúra Napja

2020-01-23 18:07
Demonstrációval tiltakoztak a könyvtárosok, múzeumi szakemberek és irattárosok a megalázó fizetések miatt.
részletek

75 éve vitték ki az országból a Magyar Nemzeti Bank teljes arany- és valutatartalékát

2020-01-23 18:07
1945. január 23-án indult útnak Ausztria felé a fertőbozi vasútállomásról az aranyvonat.
részletek

Kamondy Ágnes a TRIP hajón folytatja visszatérését

2020-01-23 18:07
Tavaly őszi, nagysikerű bemutatója után, második állomásként a TRIP hajó tűzi műsorára január 30-án az underground legenda Pest fölött az ég című estjét.
részletek

Ez volt Jean-Paul Gaultier utolsó show-ja

2020-01-23 18:06
Ötven éve van a pályán a legendás divattervező.
részletek