Elhunyt Sir Roger Scruton, a konzervatív gondolkodás meghatározó alakja

2020-01-13 20:01
75 éves korában érte a halál, rendkívül termékeny író volt.
részletek

A bennünk élő fenevad - Elolvastuk a Monstress képregénysorozat első két kötetét

2020-01-13 16:08
Ha épp olyan képregényre kívánnánk rá, ami ötvözi a keleti és nyugati tradíciók legjavát, akkor jó helyen járunk, ahogy abban az esetben is, ha a hős-, illetve az antihős megpróbáltatásokkal teli útjáról olvasnánk valami jóízűt, ráadásul, amiben a jó-rossz határvonal éppoly elmosódott és ingatag, mint legtöbbünkben. A Fumax kiadó gyönyörű keménytáblás kötetekben jelentette meg az újkori fantasy egyik csúcsművét, a tágabb keretek közt is kulcsműnek tekinthető Monstress – Fenevadat. [...] Bővebben!
részletek

A társadalmi kötöttségekből a tudatalatti felé - Itt a shinterz. új dala, az Over the Village

2020-01-13 16:07
A shinterz. 2016 óta ereszti szélnek érzelmileg szélsőséges dalait nem mindennapi formában, a hazai zenei színtér különleges színfoltjaként. A free jazz szabadságát elektronikus hangképekkel ötvözik – ezáltal bontakozik ki a kortárs könnyűzene a trió által életre keltett experimentális masszában, melyben a klasszikus zene, az ambient és az indie műfajok elemei is fellelhetők. A három tagról már más formációk kapcsán is hallhattunk: Szabó Dániel Ferenc (dob) a Mörkből, Csizmás András (basszus hangszerek, elektronika) a Freakin’ Discoból, Bécsy Bence (gitár, elektronika) a Jónás Vera Experimentből és a BSW-ből lehet ismerős.
részletek

Dave Gahan énekel a Humanist Shock Collar című új dalában

2020-01-13 13:05
Február 21-én jelenik meg a Humanist első albuma. A projekt szülőatyja Rob Marshall gitáros, akit Mark Lanegan zenész- és szerzőtársaként ismerhet a közönség, ebben a minőségében közreműködött az énekes Gargoyle és Somebody's Knocking albumain. A Humanist bemutatkozó lemezén mások mellett Lanegan is közreműködik majd, az első ízelítőben pedig Dave Gahan énekel. A Shock Collar nagyjából pont olyan is, amilyen egy gitárorientáltabb, lebegősebb Depeche Mode lenne, Gahan ezer közül is felismerhető hangjával, érdemes meghallgatni.  [...] Bővebben!
részletek

Kein Geld, Kein Weib - Kiadatlan Rammstein-dallal jelentkezett a Timur Lenk M.G.

2020-01-13 13:05
Mint arra a műveltebb zeneértők közül néhányan már rájöhettek az elmúlt évtizedekben, a Timur Lenk bizony Magyarország egyik, ha nem a legkirályabb zenekara. Az igazi művészek kimért, megfontolt tempójában, de mindig minőségit alkotó csapat most új dallal és videóval jelentkezett, amely várhatóan legalább olyan kultikus kedvenc lesz, mint a Matekmetál, a Közpénz (most viszik), vagy a Holnaptól buzi leszek. A Kein Geld, Kein Weib ugyanis voltaképpen egy kiadatlan Rammstein-dal, amelynek bő négy percébe több életbölcsesség szorult, mint a német kollégák utóbbi másfél évtized alatt írt szerzeményeibe összesen. Audiovizuális élmény
részletek

Mégsem jelenik meg hétfőn a megújult Pesti Hírlap

2020-01-13 02:02
Eddig egy lapszám jelent meg, a körül is voltak bonyodalmak. A főszerkesztő technikai okokra hivatkozik.
részletek

A világháború érdekesebb, mint a csillagok háborúja

2020-01-13 02:02
Hosszú idő után érkezett olyan film az amerikai mozikba, amely letaszította a trónról a Star Wars: Skywalker korát.
részletek

Tévéműsorban keres barátnőt, hogy ne egyedül kelljen megkerülnie a Holdat

2020-01-13 02:02
A SpaceX első, a Holdhoz utazó turistája örök szerelmet keres, hogy az űrből kiálthassa világgá, mennyire szereti az illetőt.
részletek

Alaska - Itt a Philosophers új lemeze

2020-01-13 00:01
A Philosophers 2014-ben alakult. Az első felállásban még volt énekes is a csapatban, de annak távozása után, illetve a zenekar akkori kiadójának tanácsát megfogadva az instrumentális formánál állapodtak meg. Első lemezük, a 2015-ös Handmade már ezen koncepció alapján készült, és ezt próbálták tökéletesíteni, új impulzusok és hangszerelési megoldások segítségével, a 2016-os Dance című albumukon. Némi kihagyás után 2018-19-ben megalkották legújabb lemezüket, Alaska címmel. Az album stílusát tekintve visszanyúl a 1970-es évek klasszikus rockzenéjéhez, melynek old school hangzását próbálja imitálni, természetesen modern köntösben.
részletek

Ötször ennyit költhetnénk az egészségünkre hálapénz nélkül

2020-01-12 22:10
Van kiút a sokat szidott állami egészségügyi ellátás útvesztőjéből, igaz, jár némi áldozattal.
részletek

Kitörni készül a Taal, lezárták a manilai repteret

2020-01-12 22:10
A környékről emberek tízezreit szállították otthonaikból biztonságos helyre.
részletek

Kézi-Eb: van spiritusz a magyar csikócsapatban

2020-01-12 22:09
A magyar férfi kézilabda-válogatott korábban soha nem nyert az oroszok/szovjetek ellen világversenyen, most azonban összejött az Eb-n. De mi lesz így a csoportban, hogy kikapott a favorit Dánia? Erről is szó esik a Kézivezérlés aktuális adásában.
részletek

Elszabadult vérfürdők és egy kínos lebőgés mutatja, mekkora bukta az új elnök drogpolitikája Mexikóban

2020-01-12 22:09
Az egy éve hivatalba lépett balos elnök forradalmian új szemléletet ígért, és azt mondta, békét teremt a drogháborúba fulladt közép-amerikai országban. Csakhogy a helyzet ma még rosszabb, mint korábban bármikor, az áldozatok száma pedig napról-napra nő.
részletek

Hetvenöt éve még képeslapnak álcázott söralátéteket is postára adtak a magyarok

2020-01-12 22:09
A postások nyugodt szívvel ragasztották rájuk a bélyeget, a modern levelezés legfurább trendjét létrehozva ezzel.
részletek

Ha a beszállítók leállnak, leállhat a kórházi ellátás is

2020-01-12 22:08
Orbán a beszállítók felé teljesítendő 80 milliárdos tartozás mellett extraprofitról beszél, miközben 20 milliárd forintot több mint egy éve nem fizettek meg a kórházak. Mi lesz, ha tényleg elszakad a cérna?
részletek