Meghalt Neil Peart, a Rush dobosa

2020-01-11 07:01
67 éves korában elhunyt Neil Peart, a Rush dobosa és szövegírója. Peart január 7-én, három napja halt meg Santa Monicában, Kaliforniában. A halál oka agydaganat, amivel már több mint három éve küzdött. A hírt a zenekar is megerősítette. A betegsége egyáltalán nem volt köztudott, de mivel a Rush 2015-ben gyakorlatilag feloszlott (csak akkor nem mondták ki), ő pedig teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, így ez annyira nem meglepő. [...] Bővebben!
részletek

Elárverezik Shakespeare 400 éves gyűjteményes kötetének egy példányát

2020-01-11 04:02
Az aukció előtt világkörüli turnéra viszik a könyvet.
részletek

Az előző évtized könyve Amerikában egyértelműen A szürke ötven árnyalata lett

2020-01-11 04:02
E.L. James szado-mazo fantáziavilága, A szürke ötven árnyalata letarolta az amerikai könyvpiacot. Olyannyira, hogy az eladási lista második és harmadik helyén ugyanennek a könyvnek a második és a harmadik kötete áll.
részletek

Tatabányára megy a HVG címlapjait bemutató kiállítás

2020-01-11 04:02
Ismét egy történelmi időutazásra várjuk a látogatókat.
részletek

Hamarosan verseskötete jelenik meg Grecsó Krisztiánnak

2020-01-11 04:02
Visszatér pályakezdő műfajához, a versekhez.
részletek

Meghalt Ivan Passer, a Tűz van, babám forgatókönyvírója

2020-01-11 04:01
A cseh újhullám képviselője több filmben is együtt dolgozott Milos Formannal.
részletek

Ezért a pápáért még Sharon Stone is ledobja a cipőjét

2020-01-10 14:01
Paolo Sorrentino vatikáni sorozatának második évada valószínűleg az év egyik leginkább szexuálisan túlfűtött szériája lett. Talán soha nem szerepelt még ennyi fedetlen női mell és ennyi pápa egyszerre egyetlen filmben vagy sorozatban sem. Az új pápa a merész képzettársítások, a felszabadító humor és a zseniális John Malkovich miatt ígérkezik jónak.
részletek

Ki gondolta volna? Duót énekel Elton John és Ozzy Osbourne

2020-01-10 14:01
Ráadásul a dalban Slash gitározik.
részletek

Felfüggesztett börtönt kapott egy szlovén író plágiumért

2020-01-10 14:01
Lefordított egy olasz drámát, és sajátjaként adta el.
részletek

Itt van Ozzy Osbourne és Elton John lírai duettje, februárban jön az új Ozzy-lemez

2020-01-10 11:04
A legutóbbi Ozzy-klipnél már írtuk, hogy az új lemezen a fix ritmusszekció (Chad Smith és Duff Mckagan) mellett lesz egy rakás vendég, többek között Slash és Elton John. Előbbivel már hallhattunk egy számot, most itt van még egy, amiben gitározik, de ebben éneke Elton John is. Ez ráadásul az Ordinary Man album címadója is, maga a lemez pedig február 21-én jelenik meg. A hírek szerint egyébként Elton John zongorázik is a tipikus Ozzy-líraként is leírható dalban, de a szám kreditjében kizárólag énekesként van feltüntetve. [...] Bővebben!
részletek

Let It Flow - Itt a Gravel Shores új klipje

2020-01-10 11:04
Tavaly szeptemberben jelent meg a Gravel Shores debütáló albuma, az Akvamarin, amit akkor dalról dalra is bemutattunk nektek. A lemez Let It Flow című dalához most egy videóklip is készült, a szokásos egyedi látványvilággal, és akárcsak a lemez, teljesen saját erőből. Megtekintési lehetőség a hajtás után.   [...] Bővebben!
részletek

Végső nyugalomra helyezték Gesztesi Károlyt

2020-01-10 07:01
A szertartás szűk körben zajlott, a családtagok mellett a legközelebbi barátok, művésztársak voltak csak jelen.
részletek

Meghalt Buck Henry, a Diploma előtt forgatókönyvírója

2020-01-10 07:01
Nyolcvankilenc éves korában meghalt Buck Henry amerikai színész, forgatókönyvíró és rendező, akit Calder Willinghammel együtt Oscar-díjra jelöltek a Diploma előtt című 1967-es filmklasszikus adaptált szkriptjéért.
részletek

Megjelenik könyvben a Bad Religion története

2020-01-09 23:01
A Bad Religion most jelentette be, hogy még idén megjelenik Do What You Want: The Story of Bad Religion címmel egy könyv, ami értelemszerűen a zenekar történetét meséli el. Ráadásul nem afféle szedett-vedett módon, tehát hogy valami külső ember megírja, amit kikutat a neten meg mindenhol, hanem a tagok aktív részvételével. Szóval ez már egy hatalmas plusz jel mellette. A szöveg összerakásában egyébként Jim Ruland volt a segítségükre, aki írt már egy hasonlót a színtérről a Black Flag- Circle Jerks- OFF!-alapító Keith Morrisszal. És hát ugye tanult emberekről van szó, csak nem adják a nevüket valami fércműhöz. Megjelenés augusztus 18-án,
részletek

Alternatív denevérember - Elolvastuk a Batman Föld-1 képregényt

2020-01-09 23:01
A Lángoló Facebook-oldalán az egyik olvasó azon ironizált, hogy a nálunk megjelenő képregény- vagy könyvkritikák csupa ömlengést tartalmaznak. Ami egyrészről nem igaz (itt van egy kevésbé lelkes cikk csak példának), másrészről meg igaz. Ennek az az oka, hogy a magyarul megjelenő képregények nem lehetnek rosszak. Ez a piac kicsi, nem lehet teleszórni közepes, vagy annál rosszabb kiadványokkal. Így a kiadók szűrőjén csak olyan megy majd át, ami vagy alapmű, vagy valami rendkívül igényes sztori.  [...] Bővebben!
részletek