Nem kell a virtuális tökéletesség

2020-10-21 04:01
Annyit lát mindenki a kapcsolatból amennyit megengedek. Mindenki annyira tud az életemről, amennyit elmesélek.
részletek

Ami nem működik, az most tisztul

2020-10-19 12:01
Rengeteg kapcsolat rendeződik át mostanában. Amit a félelem, a ragaszkodás, vagy bármi más fúziós anyag, de biztosan nem a szeretet tartott egyben, az elkerülhetetlenül szétesik. A párkapcsolat mindig tanítás. Tudom, hogy már unod, de talán inkább fogadd el. A miért pont Ő-re lehet egy jó válasz. Mert az.
részletek

Lelki okok a felfázás hátterében

2020-10-18 15:01
Ég, csíp, fáj, görcsöl, nem bírom ki. Felmerül a kérdés, hogy egy olyan problémára, amely mindennemű orvosnak kihívást jelent, miért nincsen bármilyen alternatív megoldás vagy gyógyszer. Mi van, ha a test így üzen a léleknek, hogy valamin sürgősen változtatnia kell? Ha már mindent megpróbáltál, de semmi sem vezetett eredményhez, itt az ideje, hogy végig gondold, milyen sérelmek állhatnak a felfázásod hátterében!
részletek

A fogak gyulladásai árthatnak szépségednek

2020-10-14 18:02
Hullik a hajad? Makacs pattanások csúfítják el a bőrödet? Ízületi gyulladás gyötör, ami nehézkessé teszi a mozgásodat? Furcsa módon ezeknek a különböző jellegű panaszoknak akár fogászati góc is lehet az oka.
részletek

Nem te vagy a túlérzékeny, hanem mások nem veszik figyelembe a határaidat

2020-10-14 18:01
Nem te vagy túlérzékeny, hanem mások nem veszik figyelembe a határaidat, ami valljuk be furcsa és kellemetlen szituációkat eredményezhetnek az élet bármely területén, de főleg a magánéletben és a munkahelyeken. Hiszen még te érzed magad furcsán, hogy te viselkedsz nem megfelelően egy olyan társadalomban, ahol még a többségnek tanulnia kell a privátszféra és a személyes határok tiszteletben tartását.
részletek

Amit a gasztroenterológiáról tudni érdemes

2020-10-13 10:01
Napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémáját a gyomor és bélrendszeri panaszok jelentik. A Medcity Egészségközpont gasztroenterológus szakorvosával arról beszélgettünk, hogy mi áll ennek a növekvő tendenciának a hátterében és melyek azok a gasztroenterológiával kapcsolatos kérdések, amit érdemes tudnunk.
részletek

Minden kezdet nehéz

2020-10-13 10:01
Minden kezdet nehéz tartja a mondás, és ez valóban így is van. Ahhoz hogy elérjünk egy hőn áhított célt bizony tennünk is kell, nem várhatjuk, hogy amint belekezdünk valamibe, máris olyan tökéletesen és simán alakuljon, ahogyan azt elvárnánk. A kívánt cél eléréséhez bizony kitartásra és tettekre van szükség. Azonban sokszor úgy érezhetjük, hogy a fellépő nehézségek szárnyunkat szegik, és kitartásunk apadni kezd. Mit tehetünk ilyenkor? Hogyan lendülhetünk túl az új kezdet nehézségein?
részletek

Amikor már senkinek sem szeretnél megfelelni, csak önmagadnak

2020-10-11 07:01
Amikor már senkinek sem szeretnél megfelelni, csakis önmagadnak, akkor jön el a teljes lelki békéd és összhangod saját magaddal és a külvilággal. Rájössz, hogy egész eddig a mások szerint elvárt életét élted és már belefáradtál.
részletek

A valódi intimitás nem az ágyban kezdődik

2020-10-09 16:01
Párkapcsolatra vágyunk és annak minden tartalmára amilyen gyorsan csak lehet. Az a szomorú helyzet, hogy az „instant” szelleme már a kapcsolatainkba is beférkőzött, és ha ez önmagában nem lenne elég baj, ezt megsózza az is, hogy már a megismerkedésünk pillanatától kezdve úgy lépünk a másik felé, mintha az ellenségünk lenne, akit le kéne győzni, és komoly játszmázási hadműveletekbe kezdünk, annak érdekében, hogy ne mi kerüljünk ki vesztesként.
részletek

Ha valakit igazán szeretsz, ráérzel a lelkére

2020-10-07 15:01
Már nem a látszatból ítéllek meg. Megtanultam szeretni. Ha valakit igazán szeretsz, ráérzel a lelkére. Érted, valójában érzed, mit, miért tesz. Azt is látod, hibázni fog, de hagyod. Számonkérés, kioktatás, kéretlen tanács helyett lehet, szólsz, igazodást mégsem követelsz. Nehéz.
részletek

Az emberi kapcsolatok csendjei

2020-10-04 20:01
Az emberi kapcsolatok csendjei beszédesebbek minden kommunikációnál. A gyógyító és simogató csendekben nincs szükség nagy szavakra, csak a másik bőrébe bújó, elfúló suttogásra, Az ilyen csendekben értjük meg leginkább egymást, belefúrjuk magunkat az érzelmi biztonságot hozó pillanatba, magunkra szórjuk és jólesőn betakarózunk vele.
részletek

Férfiszempont: Egyedül élni, nem azonos a magánnyal

2020-10-04 04:01
Ma megkérdezte tőlem valaki, hogy nagyon magányos vagyok? Miért is? kérdeztem vissza, miből gondolod ezt? Hát a facebook posztjaimból. Ezt most nem mondod komolyan? Kérdeztem tőle, ez jön le a posztjaimból?
részletek

Mit tehetsz, ha szabadulnál a helyzettől, ami fogva tart

2020-10-04 04:01
Elindultál. Már elméddel tudod, hogy rabságban vagy, tenni is kész vagy szabadságodért, ami érzelmi és függőségi viszonyod megmásíthatatlan létének megszűntét kívánja, de még nem vagy rá kész. Nem megy az elengedés. Még érintett vagy. Egyre csak kínlódsz, vergődsz, átpréselnéd magad bármi áron fogva tartó szikláid szűk repedésén, de hiába a fény, szűk még az átjáró. Nem megy. Tudod, merre a jó út, ám minden igyekezeted ellenére is rettenetesen lassan haladsz. Nem baj. Most legyen elég, hogy tudod, mit akarsz.
részletek

Tőzegáfonya, a nők csodaorvossága

2020-10-04 04:01
Ez az apró bogyós növény igazi csodaszer, gyógyhatását az orvostudomány már évezredek óta felhasználja. Az alternatív gyógymódok ma reneszánszukat élik, ezért a tőzegáfonya számtalan egészségügyi előnyét is egyre szélesebb körben támasztják alá a kutatások. Rokona a fekete áfonyának, és sokan keverik a vörös áfonyával, az angol nyelvben még az elnevezés is azonos, mindkettőt cranberry-nek hívják.
részletek

Létezik valódi második esély?

2020-10-02 17:02
Sokszor felmerülhet különböző kapcsolatok során is (akár szerelmi, akár baráti), hogy vajon érdemes e második esélyt adnunk? Tudnak-e vele élni vagy csupán kétszer megyünk keresztül ugyanazokon a forgatókönyveken minimális változtatással? Egyáltalán mi tudunk igazi, tiszta lappal induló második esélyt adni?
részletek
|< << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> >|