Közrezárt szívek harca

2021-01-19 17:01
Építünk egy világot magunk köré. Falaiba keserűségünk önt cementet, és megszilárdul a lelkünk, mire végzünk a bástyánkkal, hogy utána egyedüli uralkodóként üljünk magányunk trónusán, látogatók nélkül. Mindannyian ilyen magányos trón örökösei vagyunk.
részletek

Miért ne lehetnék én a hab a tortán?

2021-01-19 17:01
Nekünk nőknek mindig haptákban kell állnunk, szinte társadalmi elvárás ez már manapság. Akkor is, ha legszívesebben csak órákig feküdnénk a kanapén, egy könnyed vígjátékot nézve. Mégis, mi van velünk? Azzal, ami MI vagyunk valójában?
részletek

A depresszió, ami sokkal több, mint puszta szomorúság

2021-01-18 06:01
Sokan azt gondolják, hogy könnyű a depresszióval együtt élni. Néhányan egészen könnyedén azt gondolják, hogy a depresszió nem több, mint egyes emberek tartós szomorú hangulata. Azonban ideje lenne eloszlatni a téves elméletet, ugyanis a depresszió egy ennél sokkal mélyebb dolog, melyből korántsem egyszerű kilábalni.
részletek

Valóban hatással van a fogamzásgátló az agyműködésre?

2021-01-18 06:01
Egy tanulmány azt boncolgatja, hogy miként hat a fogamzásgátló tabletta a női agy működésére. Egyes kutatások eredménye szerint a fogamzásgátlót szedők körében magasabb a depresszióra való hajlam.
részletek

Büszke vagyok, balul ítélnek

2021-01-15 16:02
Feltételezhetőnek tartom, hogyha egy emberen, mondjuk, Noé véleményén múlna, hogy felkerüljek-e a bárkára, jót fürödtem volna az özönvízben. Az, hogy az embereknek történetesen van a fejükben valami, amit igyekszenek folyamatosan a köz érdekében is hasznosítani, nem tűnik a gyakorlatban széles körben elfogadottnak.
részletek

Egy igaz társ elvesztése, talán az élet egyik legfájdalmasabb pontja, ugyanakkor jó viszonyítási alap

2021-01-15 16:01
Egy igaz társ elvesztése, talán az élet egyik legfájdalmasabb pontja, ugyanakkor jó viszonyítási alap. Elfogadása, hogy nincs már többé, talán az egyik leghosszabb út, mert tudod, hogy keveseknek adatik meg ez az életben.
részletek

Köszönöm, hogy vagy nekem!

2021-01-13 23:02
Furcsa érzés a feltétel nélküli szeretet. Furcsa, de nagyon jó érzés. Szeretni úgy, hogy legyen a másik akármilyen, mindig ott leszünk mellette. Akarom, hogy tudd, ilyen vagy Te, nekem.
részletek

Mert ez most olyan szép

2021-01-13 23:02
Félig álomban ébredek melletted, de még élvezem a takaró és a bőröd meleg érintését, ezért nem kelek fel. Csak nézlek, és próbálok rájönni, miért is ennyire varázslatos a béke és a biztonság égboltig emelő kettőssége. Nincsenek kételyek, vagy könnyekkel teli szempárok, amik minduntalan kérdőre vonnak, vagy vizslatnak.
részletek

A 0-s vércsoportú emberek különleges tulajdonságai

2021-01-12 18:02
Az ezzel a vértípussal rendelkező emberek fontos szerepet játszottak minden társadalomban, az ókortól egészen napjainkig. A 0-s vér az őseink elsődleges típusa, akik ravasz, agresszív ragadozók voltak. Ez azonban nem véletlenül alakult így, hiszen vércsoportjuknak köszönhetően számos olyan tulajdonsággal rendelkeztek, amely segítette őket abban, hogy jobbak legyenek másoknál.
részletek

Amikor már nem a démonok ijesztenek meg

2021-01-12 18:01
Addig, amíg a sötét mélység húz magába és nem enged, addig minduntalan úgy fogod érezni, hogy nincs esélyed kivánszorogni belőle. Acélkeménységű szemellenzőt erőltet rád, mégis azt kérdezem: Gondoltál arra valaha is, hogy igazából csak a gondolataid tapasztották oda olyan erősen?
részletek

Ha igazán téged akarna

2021-01-10 18:01
Szembe kell néznünk néhány olyan ténnyel, ami fájdalmas lesz. Szeretni valakit, aki sosem fog minket hasonló módon szeretni, nagyon fájdalmas. De ha meglátod az igazságot, akkor adsz magadnak egy esélyt arra, hogy idővel egy olyan ember mellett legyél, akivel kölcsönösen szeretni és tisztelni fogjátok egymást...
részletek

Amikor a bizalom cérnája elszakad

2021-01-10 18:01
A bizalomnak ereje, hatalma van. Hatással van ránk, emberekre. Befolyásol. Sajnos sokszor megtörténik, hogy egy hosszú ideig tartó kapcsolat egyszer csak véget ér, mert a pár valamelyik tagjánál elszakad az a bizonyos cérna.
részletek

A depresszió jelei

2021-01-10 18:01
Bár a lélek egészsége egyre nagyobb szerepet kap napjainkban, még mindig hajlamosak vagyunk szemet hunyni, hogy ha magunkon, vagy egy hozzánk közel álló emberen véljük felfedezni a depresszió jeleit, és megmagyarázni különböző indokokkal, tagadva egy valós, létező, és rendkívül veszélyes betegséget. Íme, a depresszió legjellemzőbb tünetei. Fontos, hogy az alábbi tünet együtteseket ismerjük fel, és ha felfedezzük őket, ne legyintsünk vállvonogatva, hogy ugyan, ez csak átmeneti rossz periódus.
részletek

Én nem akarom eladni magam

2021-01-10 18:01
Túl nehéz és elérhetetlen. Ilyennek látjuk a világot sajnos sokszor, ezt nem tagadhatjuk le. „Mikor érem már el a csillagos eget is?” – kérdezzük magunktól. Pár hónap, pár év? Ugyan… Nincs időnk, mintha sose lett volna.
részletek

A te életed, a te döntésed

2021-01-06 15:01
Mindig lesznek olyan emberek, akik szerint nem helyes, ahogy döntünk. Akik majd megítélnek és bíráskodni próbálnak felettünk. De az embernek egy élete van, és jogunk van dönteni arról, hogy miképpen éljük azt meg.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|