Átadták Magyarország legnagyobb elektromosautó-töltőpontját

2024-03-24 10:05
Minden parkolóhelyet elektromos töltési lehetőséggel látnak el a Metrodom River Lakóparkban: ezzel Magyarország legnagyobb töltőkapacitással rendelkező ingatlanberuházása jön létre. Jelenleg 336 parkolóállás elektromos töltővel ellátott, a projekt befejezésére ez a szám a 800-at is meghaladja majd – hangzott el a Metrodom pénteki sajtótájékoztatóján.
részletek

Húsz éven belül Amerikában el fognak fogyni a mérnökök és Magyarországon is efelé tartunk

2024-03-24 10:04
Mit várhatunk az új jogi környezettől? Mi a projektmenedzser szerepe a projektekben? Mit tehet a műszaki értelmiség a magasabb hatékonyságért? Mik a duális képzés tapasztalatai? Mi miatt vontatottak a hazai közbeszerzések? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Portfolio Építőipar 2024 konferencia IV. szekciójának szakértői Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnökének moderálásában.
részletek

Iparfejlesztési célkeresztben: most jöhetnek a déli régiók

2024-03-24 10:03
Március 21-én került sor a Portfolio Építőipar 2024 konferenciájára, ahol a megrendelések hiánya, a lakásfelújítások ösztönzése, a gazdasági környezet változása, a fenntartható építőipari megoldások, generációváltás, digitalizáció, BIM előretörése, HR és oktatási problémák, valamint a legnagyobb magyarországi beruházások aktualitásai is a terítékre kerültek, aminek témáit az alábbiakban foglaltuk össze.
részletek

Kiderült, mikor indulhatnak a régióközpontokat összekötő vasúti beruházások Magyarországon

2024-03-24 10:02
Az ingatlanbefektetések volumene a korábbi közel 2 milliárd euróról tavaly 0,5 milliárd alá csökkent Magyarországon. Hogy honnan lesznek megrendelések, és milyen megrendelésektől várja az építőipar a megmentést 2024-2026 között, arról Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója és tulajdonosa, az IFK, alelnöke a Portfolio Építőipar 2024 konferencián kérdezte a szakértőket, akik kitértek többek között arra is, hogy az ipari beruházásokhoz milyen infrastrukturális beruházások készülhetnek, hogyan lehetne anticiklikus gazdaságpolitikát folytatni, illetve mi várható a vasútfejlesztések és a rákosrendezői projekt terén.
részletek

Átlépte a bűvös határt a téglalakások ára Budapesten

2024-03-24 10:02
A fővárosi lakáspiac áremelkedéssel indította az évet, az első két hónapban a téglalakások átlagos négyzetméterára már egymillió forint fölé emelkedett - közölte a Duna House szombaton az MTI-vel.
részletek

Jó üzletnek tűnt a balatoni nyaraló, de nagy koppanás lett a vége

2024-03-22 17:01
A szakértői vélemény szerint pedig hiába nagyobb a kínálat, az árak nem esnek. A koronavírus-járvány idején sokan vettek hitelre házat a Balaton környékén, többen azonban mostanra már ... ...
részletek

Kemény üzenetben ment neki a Spar-nak Lázár János

2024-03-21 21:06
A Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján az építőipar mellett több iparágra is kitért Lázár János, építési és közlekedési miniszter, aki az élelmiszeripar kapcsán kemény üzenetet fogalmazott meg a Spar számára is. A miniszter hosszasan foglalkozott a kiskereskedelmi lánccal, többször is osztrák fűszeresként hivatkozott rá, emellett úgy véli, több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak.
részletek

Lázár János: több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak

2024-03-21 21:06
A következő évek egyik fontos kérdése, hogy milyen irányt szánunk Magyarországnak. A világban az egyik legfontosabb ma a szuverenitás kérdése. A globalizáció és a lokalizáció versenye határozza meg a különböző politikai közösségek jövőjét. A magyarokat érintő kérdéseket nekünk, magyaroknak kell meghoznunk – mondta el előadásában Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján, aki az építőipar mellett az élelmiszeriparra kitérve kemény üzenetet fogalmazott meg a Spar számára is. A miniszter hosszasan foglalkozott a kiskereskedelmi lánccal, többször is osztrák fűszeresként hivatkozott
részletek

A megrendelések visszaesésénél is nagyobb bajok várnak az építőiparra, ha nem lépünk

2024-03-21 21:05
A megrendelések visszaesésénél is nagyobb bajok várnak a hazai építőiparra ha nem lépünk, de mik a főbb problémák? A szabályozási és innovációs folyamatban mik a jó irányok és miben lehet még javítani? Mekkora probléma a külföldi cégek térnyerése, a hazai építőipar képes lenne kiszolgálni az igényeket? - tette fel a kérdéseket a Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján Ditróy Gergely, a Portfolio Csoport üzletfejlesztési igazgatója.
részletek

A karakteres élénkülés még várat magára: nem ez lesz az építőipar kedvenc éve

2024-03-21 21:05
Elkezdődött az Építőipar 2024 konferencia. Lázár János építési és közlekedési miniszter nyitóelőadása után, az iparági találkozó reggele a 2024-es makrogazdasági kilátásokkal, az ÉVOSZ építőipari helyzetértékelésével és az ingatlanfejlesztők legfontosabb gondolataival folytatódot.
részletek

Hogy lesz hatékonyabb, digitálisabb, fiatalabb a magyar építőipar?

2024-03-21 21:04
Mi lehet az öregedő, digitalizálódó, innovatív technológiákat adaptálni kényszerülő, hatékonytalanul működő hazai építőipar megmentésének és fejlesztésének a záloga? Erre keresték a választ szakértők és cégvezetők az Építőipar 2024 konferencia II/A szekciójában.
részletek

Az 5 százalékos lakásáfa meghosszabbításáról tárgyalt Varga Mihály

2024-03-21 21:03
A kedvezményes lakásáfa meghosszabbításáról és a magyar építőipari vállalkozások versenyképességének javításáról egyeztetett Varga Mihály pénzügyminiszter Koji Lászlóval, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével a Pénzügyminisztériumban.
részletek

Kiderült, ki kapta 2024-ben "Az Év Építőipari Személyisége" díjat

2024-03-21 21:02
Hatodik alkalommal rendezzük meg az Építőipar 2024 konferenciát, ahol az iparágat érintő legaktuálisabb kérdéseket, problémákat és megoldásokat feszegető előadások, és panelbeszélgetések mellett, idén is kihirdettük az "Év Építőipari Személyisége" díj nyertesét. A díjat 2024-ben Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója kapta.
részletek

Iparfejlesztési célkeresztben: most jöhetnek a déli régiók

2024-03-21 21:02
Javában zajlik az Építőipar 2024 konferencia: a megrendelések hiánya, a lakásfelújítások ösztönzése, a gazdasági környezet változása, a fenntartható építőipari megoldások, generációváltás, digitalizáció, BIM előretörése, HR és oktatási problémák, valamint a legnagyobb magyarországi beruházások aktualitásai is a terítéken lesznek a mai nap. Élőben tudósítunk.
részletek

Kevés az olyan ingatlanbefektető, akinek még felújításra is van pénze

2024-03-21 10:02
A megemelkedett felújítási költségek óriási visszatartó erővel bírnak az ingatlanpiacon. A befektetői ingatlanpiacnak évek óta az egyik kiemelt figyelemmel kísért területe Budapest belvárosa. ... ...
részletek
|< << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 >> >|