'Csak lépj tovább.' - Mondják, miközben neked összetört a szíved

2022-04-17 12:01
A szívfájdalom elpusztít. Egy kis időre biztosan. Aztán idővel meggyógyulsz és túléled, de ez nem számít, egyelőre borzasztóan fáj.
részletek

Határátlépések ideje van

2022-04-17 12:01
Nekem már sok éve. Kötéltáncoltam jó sok évig. Konkrétan az élet és a halál között. Volt, hogy könnyen átlibbentem egyikből a másikba, volt, hogy egyiket sem akartam és köztes térben lebegtem. A határok nagyon sokfélék voltak és sokfélék most is. Folyamatos kibújás abból, amiről addig azt hitted te vagy és újjászülése annak, ami még nem vagy.
részletek

Az időnk az ami véges, nem a szeretet

2022-04-17 12:01
Túl stresszes most ez az időszak, túl sok a munka, és kevés az energia, a türelem. Ezeket hozzuk fel általában kifogásokként, miért is nem tudunk türelmesen, elfogadóan, empatikusan, és nem utolsó sorban szeretetteljes módon kommunikálni a másikkal. Erre mindent rá lehet húzni. Szinte kivétel nélkül így teszünk. Egy generációkon átívelő, emberek által generált tragédiáról van itt szó.
részletek

Én. Te. Mi.

2022-04-15 20:01
Nincs olyan organizmus ami környezet nélkül említhető. Már az anyánk méhében is környezetben vagyunk. A nyelv is, amikor beszélünk, olvasunk közös, a miénk, egy eszköz arra, hogy kapcsolódjunk. Ez a közeg se nem lehet elhanyagoló, se nem lehet autoriter, hanem mindenképp biztonságos és határtartó kell, hogy legyen.
részletek

Pillanatokban ott ragadni

2022-04-13 09:01
Egy pillanat, egy impulzus sosem ér ugyanúgy, ugyanabban a formában minket. Azt hiszem ennek tudatában ébredünk rá igazán, hogy nem bizonyos személyek, helyek, esetleg országok hiányoznak, hanem egyszeri, megmagyarázhatatlanul euforikus, és emelkedett, felejthetetlen pillanatok.
részletek

Lehetnék egy másik ember

2022-04-10 19:01
Van, hogy amikor a tavasszal virágzó cseresznyefák árnyéka alatt lépdelek, még mindig hatalmába kerít az a keserédes érzés, hogy milyen is lenne egy másik ember személyében/képében élni, létezni?
részletek

Kövér vagyok?

2022-04-09 14:01
Persze. Valakinek biztosan. Sokáig én is igennel feleltem erre a kérdésre. Sokáig hallgattam magamról mások véleményét. Sokáig képzeltem magam olyannak, amilyen nem is akarok lenni. Az emberiség történelmében bármi lehetséges. Lehetsz bármilyen. Senki se egyforma.
részletek

Amikor megcsalod a párod, magadat is megcsalod

2022-04-08 23:01
Ezzel a címmel senkit sem akarok bíztatni arra, hogy sajnálja magát, ha ő az elkövető, hiszen aki ily kegyetlen ahhoz, akit állítólag szeret, vagy szeretet, nem érdemli meg. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk azt a tényt, hogy magának is hazudik az élete jólétéről, és ezt mindennap tettetni fárasztó. Hátat fordítasz magadnak is akkor, amikor a párodnak. Hátat fordítasz az elveidnek, és azon fontos dolgoknak, amelyekért nap mint nap küzdöttél. (Persze lehet, hogy simán csak szemét és mohó vagy.)
részletek

A kapott fájdalom nem a te hibád, de a gyógyulási folyamat a te felelősséged

2022-04-06 14:01
Tudom milyen érzés. Tudom milyen érzés, amikor a lelkileg, mentálisan és fizikálisan is padlóra kerülsz. Amikor az önértékelésed egyenlő a nullával. Minden reményedet és álmodat egy másodperc tört része alatt veszítetted el. Kihasználtak, megaláztak, játszottak veled, majd eldobtak. Darabokra törték a szívedet, és rohadtul kicsúszott a lábad alól a talaj...
részletek

A szerelem csak egy vad fantázia világ lenne?

2022-04-06 06:01
Az elején még hosszú a csók és laktató. A kezdetekben még minden más eltörpül a rózsaszín szerelem mellett, mindent eldobsz, hogy vele lehess, betölti egészen a szívedet, és minden gondolatodat uralja a puszta létezésével. Az első hónapokban nem kell, hogy okos légy, nem kizáró ok, ha máshogy gondolkodsz, vagy ha egyáltalán nem gondolkodsz. De, ami itt megjelenik, sosem tart ki egészen a végéig.
részletek

Boldog vagy? Vajon mit is jelent nekünk ez az érzés a 21. században?

2022-04-02 00:07
Az biztos, hogy nagy elvárásaink vannak felé. Manapság úgy örülünk a követőinknek, mint régen a parasztok az esőnek a forró nyár közepén. Úgy örülünk egy márkás ruhadarabnak, mint más országokban a szegény kis gyerekek egy falat kenyérnek. Most úgy örülünk egy új IPhone- nak, mint régen az emberek egymásnak.
részletek

Lázár Chef vezetésével magyar csapat is indul a Pizza Világbajnokságon

2022-04-01 01:01
A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indul, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést.
részletek

Üzenet a férfinek, akit „jól” szerettem

2022-03-31 19:02
Hogy honnan tudom, hogy „jól” szerettelek? Őszintén, mindig csak őszintén amennyire az ember szeretni tud, én úgy szerettelek Téged. Önzetlenül és minden feltétel nélkül. Vágytam rád és az érintésedre. Vártam, hogy rám nézz és lássam mosolyogni azokat a gyönyörű szemeid, ahogy mindig mosolygott mikor megláttál.
részletek

3 nagyszerű tipp a reggeli stressz leküzdésére

2022-03-31 02:01
Stresszesnek vagy akár nyugtalannak érzed magad reggelente, különösen akkor, ha esetleg egy új munkahelyen kezdesz? Íme 3 tudományos alapokon nyugvó tipp, amelyek segítenek leküzdeni a stresszt a nap elején.
részletek

Végül megérted - minden, ami történik, okkal történik

2022-03-30 12:01
Minden, ami velünk történik, okkal történik, korántsem a véletlen műve. Értünk történik és nem ellenünk. Hiába hibáztatunk másokat, hivatkozunk a rossz körülményekre, családi háttérre és végtelenségig soroljuk a valósnak vélt okokat. Mintha attól könnyebb lenne.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|