Hogyan lehet elkerülni a fogak elszíneződését?

2022-03-29 01:01
A fehér fogakra sokan az egészség egyik egyértelmű jeleként tekintenek, egyes élelmiszerek azonban megnehezítik a fehér fogak megőrzését. A kávé és a vörösbor rendszeres fogyasztása például idővel elszíneződéseket okoz, sárga, vagy akár világosbarna megjelenést is kölcsönözhet fogainknak.
részletek

A gyermekkori bántalmazás, ami egy életre kihat

2022-03-27 01:02
Sok emberrel előfordul, hogy kiskorában nem megfelelően bántak velük, ami traumát okozott nekik, és a felnőttkorukra is kihatással lesz. De mit is nevezünk gyerekbántalmazásnak?
részletek

Fájdalom és időjárás – utánajártunk mit mond a tudomány az időjárás okozta panaszokról

2022-03-27 01:02
„Ha jön a hideg, sajog a térdem; ha front van, fáj a sebem; ha erős a szél, feszülnek az izmaim" – ugye ismerős? Sokunk számára egyértelmű az összefüggés az időjárás és a különböző nyavaják, fájdalmak felbukkanása között. De, valóban létezik az a hatás, amit a frontnak, a szélnek vagy éppen a hirtelen jött lehűlésnek tulajdonítunk? Kodak Adrienn a Sherlock Rehab humánkineziológusa egy rövid kitekintést ad a tudomány jelenlegi álláspontjáról a témában.
részletek

Nem hibáztatom magam az érzéseim miatt

2022-03-27 01:02
Nem hibáztatom magam az érzéseim miatt. Miért is tenném. Így is egyel többször volt olyan időszak az életemben, amikor nem engedtem meg magamnak, hogy megéljem a nehezebb perceket. Elnyomtam magamban és azt gondoltam úgy könnyebb lesz. Hát nem lett...
részletek

A béke szigete – ez vagy nekem

2022-03-24 19:01
Szerintem mindannyiunk életében volt már olyan periódus, amelyben, ha nem is hosszú ideig, de rövidtávon több olyan ember mellett állomásoztunk, akik nem érintették meg a lelkünket teljes mértékben. Vagy talán egyáltalán nem. Akik mellett inkább a konstans gyomorideg dúlt bennünk, mintsem a biztonság és a nyugalom érzése.
részletek

A szerelem nem elég egy jól működő és hosszútávú kapcsolathoz

2022-03-24 19:01
Az elején még hosszú a csók és laktató. A kezdetekben még minden más eltörpül a rózsaszín szerelem mellett, mindent eldobsz, hogy vele lehess, betölti egészen a szívedet, és minden gondolatodat uralja a puszta létezésével. Az első hónapokban nem kell, hogy okos légy, nem kizáró ok, ha máshogy gondolkodsz, vagy ha egyáltalán nem gondolkodsz. De, ami itt megjelenik, nem egészen így kísér végig minket.
részletek

Mindent a hátfájásról

2022-03-24 01:01
Valahogy úgy vagyunk a hátfájással, mintha az valahol az életünk természetes velejárója lenne, pedig szó sincs erről, nagyon fontos komolyan vennünk, ha tartósan fájdalmat érzünk. Ugyanis ennek minden esetben oka van, aminek érdemes utána járni. Ráadásul talán nem is gondolnánk, hogy milyen sok dolog előidézheti: helytelen testtartás, túlzott megerőltetés, súlygyarapodás, dohányzás, vagy éppen a helytelen táplálkozás.
részletek

Mikor érdemes megjavítani? - Kettőn áll a vásár

2022-03-23 06:01
Ha probléma merül fel egy emberi kapcsolatban, legyen az párkapcsolat, vagy barátság mindig szóba kerül, hogy mikor érdemes megjavítani azt, ami két ember között van.
részletek

Hazugságok, amikkel önmagamat áltattam

2022-03-23 06:01
Azt mondják az igazság fáj. Ugyanakkor a hazugság mégis kegyetlenebb. Talán, ha különbséget tudnánk tenni e két fajta fájdalom között, akkor megkönnyítenénk a saját helyzetünket.
részletek

'Ennek így kellett lennie.' - Mondjuk, miközben szépen átverjük saját magunkat

2022-03-18 23:02
Azt mindannyian tudjuk, hogy a valódi kapcsolódás az emberek között a kommunikációval jön létre. Hiszünk is abban, hogy ez tud kialakítani kötődéseket, mélységeket. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon mi az oka annak, hogy bizonyos helyzetekben még mindig nem azt mondjuk ki, amit érzünk vagy gondolunk. Feltéve, hogy egyáltalán kimondunk bármit is, mert sok esetben csak hallgatunk.
részletek

Tavaszköszöntő bőrápolás

2022-03-18 23:01
Évszakváltáskor a bőrünknek speciális ápolásra lehet szüksége, amely megkönnyíti az átállást. A hideg tél után, szervezetünk lemerült, bőrünk fakóbb, szárazabb, anyagcseréje lelassult a hideg napokon, így nagyon fontos, hogy ilyemkor időt szánjunk rá.
részletek

Nem tudtam milyen egy ”irányításmániás, lerombolt, lelki sérült férfival” élni, amíg nem találkoztam vele

2022-03-17 20:01
2021 márciusában kezdődött minden. Már több mint két éve szingli voltam. Akkor jött ő mikor nem is számítottam rá, csak meglepett és belépett az életembe. Megláttam, megismertem és beleszerettem.
részletek

Kérdések az élethez

2022-03-13 18:01
Vajon mennyi mindent érezhetünk, amit még elbír a szívünk és lelkünk? Érezhetjük, azt amit nem is lehet? És miért érezzük azt, amit k****ra nem lehet?
részletek

Mi az élet igazi értelme?

2022-03-13 02:01
Azt sulykolják belénk, hogy legyünk különlegesek bármit is csinálunk, legyünk a legjobbak és mindig adjuk meg azt az embereknek amire vágynak. Mindig azt mutassuk, amit látni akarnak belőlünk, és mindig hagyni, hogy „kicsavarjanak”. Utána már senki se leszel a szemükbe. Mert elfáradtál, és már megváltoztál. Én csak kérdezem, megéri ez? Megéri mindenkit szolgálni? Mi annyira fontos, hogy ezt eltűrjük? A pénz? A hatalom? A dicséretek? Az, ha tudják kik vagyunk? Ha uralkodhatunk? Miért ez tesz boldoggá sokunkat? Akkor beszéljünk most erről.
részletek

Te mit mondanál legszívesebben, amikor valaki megkérdezi, hogy hogy vagy?

2022-03-10 12:01
A mentális fájdalmak közül kevés lehet rosszabb annál, mint amikor valaki a saját elméjének rabja. Értem ezalatt akár a skizofréniát, a bipolaritást, a depressziót vagy csak szimplán a fényes tudatát annak, hogy a külvilág reggel felvértezi magát a verbális és non-verbális fegyverek tárházával, majd egy erőteljes tűzharchoz hasonlóan, egész nap üríti ránk a töltényeit.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|