De ilyenkor másképp süt a nap

2021-02-21 10:01
A mai nap más, mint a többi. Elhúzom a függönyt és érzem, hogy a fény most nem vakító csóvaként áramlik be a szobába. Kinyitom az ablakot, a hideg pedig jégrózsát lehel az arcomra, olyan jól esik, hogy most nem fájdalmasan csípi a bőröm, felfrissíti minden porcikámat.
részletek

Egyszer majd nem akarok többé megfelelni neked

2021-02-20 04:01
Olyan szép, sokoldalú a nyelvünk, a tökéletes kifejezőeszköz, a hangsúly, a használt szavak, mind elárulnak egy-egy morzsát az indirekt információból.
részletek

Egy időrablót szerettem

2021-02-20 04:01
Egy időrablóval az élet csupa nyugtalanságot hozó kérdőjel. Egy időrabló, ha nem figyelek, szorosan körém tekeri ragaszkodása súlyosan nehéz, láthatatlan selyemszálait, de kiderül, csak fojtó, rusnya gumikötél az, amivel magához láncol. Minél távolabbra menekülnék, annál nagyobb erővel, és fájdalommal ránt vissza magához.
részletek

4 étel, ami csökkenti a koleszterinszintet

2021-02-19 08:04
Az emberi szervezet koleszterint termel, azonban a túl magas koleszterinszint számos komoly betegséghez vezethet. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, próbálkozhatunk bizonyos koleszterincsökkentő étellel. Mutatunk is néhány finomságot.
részletek

Jó volna még azt érezni

2021-02-19 08:04
Az érzések a legfontosabbak az ember életében. Érzések nélkül nem is tudnánk létezni, mert érezni nagyon jó. Érezni, hogy van valaki, akit kedvelsz, szeretsz, akire ha rágondolsz automatikusan mosoly ül ki az arcodra.
részletek

Bennem élsz

2021-02-19 08:02
Nem sokat gondolkoztam azon, hogy mi lett volna velünk, ha. Valószínűleg semmi, túl hamar tele lett volna a lelkünk harmadfokú égési sérülésekkel. De felesleges ezen agyalni, így is szétrágtam már a szám, ahogy a képeit nézegettem, hogy milyen boldogok vagytok együtt. Vagyis annak tűntök.
részletek

Mitől sikeres a nő?

2021-02-19 08:02
Napjainkban egyre több lehetőség kínálkozik a nők számára is az üzleti életben. Sőt, mi több, nagyobb számban jelentkeznek főiskolára/egyetemre, mint férfi társaik. Összegyűjtöttük a legnyomósabb érveket, amik bizonyítják: a nők sikerre születtek.
részletek

Kedves Fiúk, Férfiak, ez a levél nektek szól

2021-02-19 08:02
Néhány évvel ezelőtti történet, de azt hiszem, még mindig aktuális a történet és annak tanulsága is.
részletek

Miért aludj meztelenül?

2021-02-19 08:01
A meztelenül alvás mindig is egy kicsit tabu téma volt, de újabb kutatások meglepő dolgokra világítottak rá, mely hatással van egészségünkre is.
részletek

Veled megelégszem

2021-02-15 15:01
Mikor kezdődött? Amikor meghívott egy kávéra? Vagy inkább akkor, amikor a jegygyűrűmet a tárcámba csúsztattam és már nem éreztem fájdalmat, vagy lelkiismeret furdalást? Vagy talán sokkal korábban kezdtem el szinte észrevétlenül, apró léptekben leválni rólad, szeparálódni, saját életrészt kialakítani, ahová neked tilos volt a bemenet?
részletek

Gerincsérv tünetei, kezelése

2021-02-15 15:01
A gerincsérv (más néven porckorongsérv) egy olyan probléma, ami a gerincet felépítő egyes csigolyák között található porckorongot, illetve a környező szöveteket érinti. Elsősorban a 30-50 éves korosztályt, a népesség 1-3%-át érinti. A porckorong felépítését egy puha, zselészerű center, a nucleus pulposus, illetve az ezt körülölelő merevebb, gumiszerű anyag, az annulus fibrosus alkotja. A porckorongsérv akkor alakul ki, amikor az annulus elgyengülése, sérülése lehetővé teszi, hogy a nucleus kidomborodjon (herniáció). A gerincsérv, ami a gerinc bármelyik részén kialakulhat, irritálhatja a közelben lévő idegeket, ezzel fájdalmat,
részletek

A természet kincsestára: növények, melyektől azonnal jobb kedved lesz

2021-02-14 16:01
A hortikulturális-terápiát pszichiátriai esetekben is előszeretettel alkalmazzák a depresszió leküzdésére. Hát még ha olyan növényeket ültetsz, melyek azonnal jó kedvre derítenek! Íme egy kis útmutató abszolút kezdőknek.
részletek

Szívből örülni a másiknak – lehet, hogy épp a számunkra fontos emberek nem képesek rá

2021-02-14 16:01
Az utóbbi időben fogalmazódott meg az bennem igazán, hogy milyen meghatározó lehet mindannyiunk életében, amikor a számunkra legfontosabb emberek ismernek el minket, vagy örülnek nekünk teljes szívből.
részletek

Meddig kell gyászolni egy szerelmet?

2021-02-13 01:02
Egy kapcsolat megszakadása is gyász, veszteség, és ugyanúgy végig kell vánszorognunk a lelki feldolgozás fázisain. A ránk szakadó magány jobban sajog, mint a fizikai érintés hiánya. Önostorozó lélekéheztetésbe kezdünk, ami szomorú, magányos cselekedet, és ha túl sokáig végezzük, életstílussá válhat, zsémbes, irigy, besavanyodott, rosszmájú embert formálva belőlünk. Pedig aki elment, nem vitte magával a napot. Nem kell a tükröket letakarni, és nem kell megállítani az órát az ő kedvéért. Számunkra nem állt meg az idő.
részletek

Lecke a múlandóságról

2021-02-13 01:01
Ahogy telnek a napok egyre égetőbben érzem, hogy a jövő kiszámíthatatlanságát monumentális súlyként cipelem. Vajon kiktől kell hamarosan ismét búcsút vennem? Mi a garancia arra, hogy én majd 80 évig élhetek? Na meg ott vannak a sosem tökéletes körülmények.
részletek
|< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|